Hardlopen met een buddy is een samenwerking

Het duo is samen verantwoordelijk voor de veiligheid en het plezier onderweg. Naast samenwerken is het ook een kwestie van elkaar leren aanvoelen, afstemmen en vertrouwen opbouwen. Deze twee zijn letterlijk met elkaar verbonden door een lint en het contact tijdens het lopen is intensief. Tussen een loper en buddy is het belangrijk dat een aantal zaken overeenstemmen. Zoals persoonlijkheid, vertrouwen, de manier van navigeren en de manier van samenwerken. En natuurlijk heeft iedere loper zijn eigen lijstje van wensen en voorkeuren.

De hardloopbuddy is een vrijwilliger, niet eenmalig, en het vraagt zeker een commitment en grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en het plezier van de loper en hiermee ook van het duo samen. Als vrijwilliger valt de buddy in Nederland onder de collectieve vrijwilligersverzekering die gemeenten hebben afgesloten voor hun vrijwilligers in geval van schade of letsel.

In dit onderdeel staat welke aspecten van belang zijn om als buddy een veilig en vertrouwd hardloopmaatje voor de loper te zijn en om samen een succesvol duo te worden.