Recordaantal deelnemers aan het NN Running Blind weekend

Afgelopen zaterdag en zondag deden maar liefst 106 lopers en buddy’s mee aan het NN Running Blind Weekend tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Dit is een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar, vooral door een toename van het aantal deelnemers tijdens de NN Zevenheuvelennacht (7km) op zaterdagavond. Op zaterdag werd eveneens voor het eerst de NN Mini Running Blind (800 meter, speciaal voor kinderen) georganiseerd. Tijdens het NK Running Blind op zondag (15 kilometer), waarbij de meest ervaren lopers met een visuele beperking streden om de officieuze titel “Nederlands Kampioen”, deden evenveel hardlopers mee als vorig jaar.

Lees artikel
Deelnemers NK Running Blind 2023

Wordt Loper

Ben je als loper met een visuele beperking op zoek naar een buddy of een loopgroep, meld je dan aan via onderstaand formulier als LOPER.

Wordt Buddy

Voel jij je aangesproken om als buddy te willen fungeren voor een loper en herken je jezelf in onderstaand profiel, meld je dan aan via onderstaand formulier als BUDDY.

De hardloopbuddy is een vrijwilliger. Dat is niet éénmalig maar het vraagt een zeker commitment en grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en het plezier van de loper. Tussen een loper en buddy is het belangrijk dat een aantal zaken overeenstemmen, zoals persoonlijkheid, vertrouwen, de manier van navigeren en samenwerken. Dat houdt in dat loper en buddy regelmatig met elkaar kunnen oefenen. Als je samen wedstrijden gaat lopen ben je als buddy tijdens een wedstrijddag ook verantwoordelijk voor de begeleiding van de loper vóór, tijdens en ná de wedstrijd. Op die manier wordt het loopplezier voor twee!

Vervolgstappen

Aan de hand van jouw postcode komt je bericht automatisch terecht bij de Running Blind regiogroep in jouw buurt. We houden hierbij een gebied aan van ongeveer 10 km rond de gemeente waar de Running Blind regiogroep zit. De Running Blind regiogroep zal dan contact met je opnemen.

Woon je verder weg van een Running Blind regiogroep of woon je in een regio waar nog geen Running Blind regiogroep actief is, dan blijven jouw gegevens nog twee jaar in onze database opgeslagen. Wij proberen namelijk ook lopers met een visuele beperking en buddy's op een andere manier met elkaar te matchen. In eerste instantie zoeken we een loper met een visuele beperking die bij jou in de buurt woont. Wij nemen contact met je op als we denken dat er een match te maken is tussen jou en de loper.

Aanmeldingsformulier

 

* Dit zijn verplichte velden

Ik meld me aan als