Je bent hier:

Zevenheuvelennacht

Rotterdam    6  

Speciale editie van de Zevenheuvelenloop werd ook door Running Blind bezocht.
Deze wedstrijd in het donker over 5 en 10 km, was vanwege het jubileum van de Zevenheuvelenloop.

{filename}
Alannah laat trots haar medaille zien.

Naar Nijmegen

In Utrecht kwamen de diverse lopers op het station samen om van daar naar Nijmegen te vertrekken. De drukte in de trein was al groot met ook vele deelnemers aan deze bijzondere wedstrijd in het donker.

In Nijmegen aangekomen was het even zoeken naar onze ruimte om te verkleden, dit was namelijk in een parkeergarage. Van daar gingen de eerste lopers naar de start toe voor de 5 km. En even later de anderen voor de 10 km.

De start

In grote getalen stonden de hardlopers met vele soorten lichtjes aan hun arm klaar om te starten voor de diverse afstanden. het startschot werd gegeven door een zeer bekende atleet, die helaas door een blessure zelf niet van start kon.

Onderweg

Over grote delen van het parcours stonden duizenden toeschouwers die ons aanmoedigden en voor ons hun handen blauw klapten. De sfeer was geweldig en ondanks dat het een glooiend parcours was, leek het wel alsof het allemaal vanzelf ging. Sommige donkere delen werden door fietsers verlicht, wat het allemaal nog een bijzonderder tintje gaf.

De finish

Ook de finish met alle verlichting was geweldig en iedereen kwam dan ook met een glimlach over de finish, dit is zeker ook te zien op de foto's van onze lopers.

De buddy's

Onze buddy's hadden een belanrijkte taak om ons door het duister veilig naar de finish te brengen. Ook voor hen was het een bijzondere wedstrijd met zeer bijzondere omstandigheden. Namens de blinde en slechtziende lopers van Running Blind, wil ik jullie bedanken dat we dankzij jullie van dit mooie evenement konden genieten.

Verslag Alannah, 16 jaar.

Hallo allemaal,
Afgelopen zaterdagavond heb ik samen met mijn moeder de zevenheuvelennacht in Nijmegen gedaan. Ik heb 5 km gelopen. Ik heb het in 30:35 min gedaan. Het was druk. Er waren duizenden mensen; wij begonnen helemaal achterin. Het begon vlak en toen ging het omhoog; de laatste km ging naar beneden. Het was donker. Er stonden heel veel mensen toe te juichen langs de kant. Er was weinig ruimte met hardlopers direct voor mij, naast mij en achter mij. Aan het eind kreeg ik een hele aparte medaille in de vorm van een hardloper. We waren heel laat thuis; half elf 's avonds. Ik was trots op mezelf en ik heb ervan genoten.

Naar boven