Je bent hier:

Rotterdam Marathon 2014

Rotterdam    12    1

Zondag 13 april hebben weer 2 teams van lopers en 2 teams buddy's de estafette marathon gelopen. Het was weer een prachtige belevenis met héél goede tijden en voor sommigen zelfs een PR. Het weer werkte natuurlijk ook mee en het aantal kijkers, dat dit jaar weer groter leek, zorgde voor een onvergetelijke gebeurtenis. Lees verder voor een sfeerverslag van Hilda en van Roel.
Met ontzettend veel dank aan MEE en Pameijer die ook dit jaar onze deelname weer mogelijk hebben gemaakt.

{filename}
Over de finishlijn

Verslag Hilda

Carpoolen met de Metro

Zondag 13 april. In de aanloop naar de Business Estafette Marathon hadden we al een aantal duurlopen gedaan van 10km op zondag. Vrijdag nog een pasta party bij Kitt en zo waren alle deelnemers op 13 april goed voorbereid. De dag begon vroeg met een fietstocht naar het huis van Dick. Vervoer op maat kon niet bij de verzamelplek komen en dus carpoolden wij met de metro. Enigszins verlaat door een overvolle metro arriveerden we bij MEE. Nog net op tijd om iedereen uit te zwaaien richting start of pendelbus.

Snelle Theo

Samen met de Amsterdamse Theo bleef ik achter. Wij hadden nog tijd voor een kopje koffie en een kennismaking voordat wij per metro naar onze wisselplek moesten. In mijn gedachten had Theo, door alle waarschuwingen van medelopers, gigantische proporties aangenomen. Dat viel mee, twee meter is best te doen, ook als je zelf nog geen 1m70 bent. Na wederom een overvolle metro te hebben moeten trotseren arriveerden wij, ruim op tijd, op de 2de BEM wisselplek. Daar troffen we Jantsje en Roel en was het nog even puzzelen wie van welke lopers het lint zou gaan overnemen.

Zoefend over de Erasmusbrug

Dit jaar deden er Rotterdamse, Haagse, Utrechtse en Amsterdamse lopers mee. Fantastisch natuurlijk, maar wie was nou ook alweer wie? Na een uurtje wachten, waarin we de kopgroep zagen langskomen gevolgd door de subtop en vele recreanten, waren wij aan de beurt voor een stuk van 13 kilometer langs een aantal highlights van Rotterdam: de Erasmusbrug, de Kubuswoningen en het Kralingse bos. De sfeer was uitstekend en lopen met Theo een genoegen. Als het druk was hielden we in en als er ruimte was gingen we voluit. Zo zoefden en slalomden wij door het deelnemersveld. Het was haast jammer dat we er na 13 km echt mee op moesten houden en onze linten weer over moesten dragen. Aan Dick&Dick, op de voet gevolgd door het andere duoteam.

Koopgoot

Terwijl de rest van de teams en de tien kilometer lopers zich verzamelden op de Coolsingel voor de finish, stapten wij in de pendelbus. Ongelofelijk hoe lang 9 kilometer kan duren! Maar wij zaten lekker en de benen wilden best even rust. Helaas waren we te laat om ons bij de lopers op de Coolsingel te voegen, maar precies in de Koopgoot hoorden wij boven ons de spreekstalmeester de finish van Running Blind aankondigen. Konden we toch nog een beetje meegenieten van het applaus.

Soep en Saté

Het echte nagenieten begon bij MEE waar alle lopers zich weer verzamelden, de medailles werden uitgedeeld en heerlijke soep en sate genuttigd kon worden. Tevreden en ook wel een beetje trots stapten Dick en ik om een uur of 4 weer in de metro. Het was een prachtige dag geweest, eensgezind en sfeervol, er zijn mooie prestaties neergezet, PRs gelopen. Running Blind is echt een landelijke stichting geworden van niveau!

Verslag Roel

Wisselpunt 2

We namen om 8:30 de metro vanaf Den Haag Centraal en kwamen net na negen uur aan bij MEE, waar het al lekker druk was en de meesten het gele shirt al aan hadden. Wij kregen ook onze spullen en konden ons gaan omkleden. Ik koos voor een dun ondershirt met lange mouwen en was daar later op de dag blij mee, vanwege de wind.
We vertrokken net voor 10 uur richting de bussen in de buurt van het Hofplein die ons naar het wisselvak bij het 20 km punt brachten. Daar was het lekker zonnig en konden we een rustig plekje gaan zoeken.

Snelle jongens

De kopgroep kwam rond 59 minuten het 20 km punt voorbij en al snel werd het steeds drukker op het parcours en ging het tempo van de lopers steeds iets meer naar beneden. De eerste wissel kwam nog verrassend snel. Degene die klaar was, was diep gegaan en moest even zijn maag legen in en struik. Jantsje en ik waren van plan het iets kalmer aan te doen.

Rugprikker

Vanaf 2 uur na de start stonden we klaar om te wisselen, dat duurde uiteindelijk nog 10 minuten. Snel het lint overnemen, aangeven waar de meegenomen spullen stonden en wat zij van ons konden meenemen en we konden op weg.
De eerste meters in het wisselvak nog lekker rustig, maar dan invoegen en je plekje zoeken. Ons gewenste tempo kwam mooi overeen met de lopers om ons heen, net onder de 10 km/uur. Wij konden de drinkposten overslaan, maar het werd steeds meer zoeken naar een plek om door te kunnen lopen. Bij iedere drinkpost werd er meer gewandeld.

Wij waren als eerste vertrokken, maar de andere twee lopers haalden ons in met nog 4 km te gaan, wat ik merkte toen ik een taststok in mijn rug kreeg: goed gemikt! Jantsje en ik zijn toen voor die laatste vier kilometer wat harder gaan lopen. Niet om ze weer in te halen, maar we wilden ook niet al te veel achterop raken. Dat ging gelukkig prima en met 11 km/uur 'denderden' we naar het laatste wisselpunt. Daar konden wij ons lint afgeven en kregen wij op onze beurt wat tassen aangewezen. Daarin zat voor mij een lekker droog shirt, een appel en wat drinken.

Geslaagde dag

De busrit terug duurde erg lang en wij waren helaas niet op tijd om samen met de groep te finishen, dus dan maar direct naar MEE, waar al meerdere lopers waren. De saté en de soep smaakte prima, goed verzorgt allemaal!
Al snel kwam de rest van de groep binnen, kregen wij ook een medaille en konden we horen hoe het iedereen vergaan was.
Al met al een geslaagde dag!

De teams

km Loper Buddy Loper Buddy
10 Alannah Ann Arnaud Kitt
10 Rita Hans Rick Martin O.
13 Theo Hilda Jantsje Roel
9 Dick K Dick dR. Carolien Peter B.

De tijden

De teams gingen na 4:23:43 resp. 4:23:15 over finish. Dit zijn echter de brutotijden op basis van het startschot 2de loopgolf en het passeren van de finish. Aangezien de startlopers in of vak F of vak G zijn gestart en er zeker 4 à 5 minuten over deden om over de startstreep te komen, kunnen van de genoemde tijden zeker 4 à 5 minuten, maar misschien zelfs meer, worden afgetrokken. Met een tijd van onder de 4 uur 20 minuten kun je zeker wel thuiskomen!

Video’s

Vanaf minuut 2 laatste lopers estafette team Carolien en Peter in het gele MEE / Pameijer shirt. Vanaf minuut 3:30 gezamenlijke aankomst op de Coolsingel.

Naar boven