Je bent hier:

Rokjesdag Amsterdam

Den Haag    6    2

Zondag 7 april was het zover, de meiden mochten weer de wei in. Jolanda en Sacha stonden echt te popelen om de 5 km te lopen, rennen, huppelen en desnoods vliegen. Rita en Sabine wilden meer, het was tenslotte de Rokjesdag-loop, dus daarom het rondje van 5 km tweemaal. Martin Bril zal het allemaal goedkeurend en glimlachend hebben aanschouwd.

{filename}
Jolanda en Sacha hebben er zin in.

Den Haag in rokjes op een zonnige zondagmiddag.

Wie had gedacht dat het ook zou uitkomen? Zou die lente dan eindelijk komen? De voorspellingen waren wel zo dat het zo zou kunnen zijn dat de zon zou gaan schijnen, maar of we ook in ons rokje aan de start konden verschijnen met de Rokjesdagloop 2013 bleef nog even een gok. Zeker toen we die ochtend de gordijnen opentrokken was het nog verre van zonnig. Maar hoe verder we naar Amsterdam kwamen, des te zonniger werd het en bleek het een echte mooie lentedag te worden. De lange broeken konden dus voor de rokjes omgewisseld worden!
Voor de start werd er een warming-up gegeven waar we helaas te ver naar achter stonden, maar met de muziek meebewegen en de aanwijzingen van onze buddy's werden de spieren toch goed warm.

Rita en Sabine

Om drie uur klonk het startschot voor zowel de 5 als de 10 kilometer. Rita liep met buddy Sabine de 10 kilometer en Jolanda met Sacha de 5. Het was zeker geen massale loop, alles ging dan ook heel gemoedelijk met een prima sfeer. We liepen met z'n allen dezelfde ronde. Vlak voor de finish was er een splitsing waar vandaan de 10 kilometerlopers nog een tweede ronde liepen.

Tijdens de tweede ronde bleek het parcours ineens een stuk leger en kon er beter tempo gemaakt worden. De 5 kilometer lopers waren al afgeslagen richting finish. Onze supporters hadden vanaf het terras een goed overzicht over de laatste bochten van het parcours en konden ons al van ver zien aankomen. Vlak voor de eindstreep was daar dan ook de bijbehorende aanmoediging om met een eindsprintje een mooie tijd op de klok te zetten.

Jolanda en Sacha finished in 33:50 minuten netto. Rita en Sabine kwamen in netto 1:05:14 over de finish.

Video’s

Video-impressie van de start. Jolanda, Sacha, Rita en Sabine starten helemaal achteraan

Leuke fotorapportage met een heerlijke song: "Rokjesdag" van de Gebroeders Fretz

Naar boven