Je bent hier:

Marikenloop

 4  

Zondagochtend: rond 9:00 uur sta ik op, zet lekkere koffie voor mezelf, lees een boek, luister naar muziek en laat mijn geleidehond uit. Tot zover niets bijzonders...

{filename}
Mieke en Esther

Zondagochtend: rond 9:00 uur sta ik op, zet lekkere koffie voor mezelf, lees een boek, luister naar muziek en laat mijn geleidehond uit. Tot zover niets bijzonders, behalve dan dat ik mijn hardloopkleding aan heb voor de Marikenloop. Daarvoor hebben we tenslotte als Runningblindgroep Arnhem getraind.


Het begon allemaal op een zinderende zomerdag. Ik mailde mensen van de Oogvereniging Arnhem-Nijmegen met de vraag of ze een hardloopgroepje voor blinden en slechtzienden wilden opzetten. Ik kreeg een paar reacties, waaronder die van Doremieke. Ze vroeg of we de hardloopgroep samen konden opzetten. Twee weten en kunnen imkers meer dan en. Na een geanimeerd telefoongesprek besloot ik die vrijdag met haar groepje te gaan hardlopen. Het was erg gezellig. Nu zijn er in de week twee trainingsmomenten om te rennen: dinsdag en vrijdag. Naast het hardlopen zijn we bezig met warming-up en cooling-down en we oefenen diverse looptechnieken. We bereiden ons voor op diverse wedstrijden, waaronder de Bridge to Bridge en de Zevenheuvelenloop.

Ik vind het erg leuk dat er in Arnhem een afdeling van Running Blind is ontstaan. Samen hardlopen en deelnemen aan wedstrijden is een leuke manier om sport te bedrijven en nieuwe mensen te leren kenen. Hopelijk blijft dit initiatief nog lang bestaan en weten steeds meer mensen de weg naar Running Blind Arnhem te vinden.

Esther Feldman, Running Blind Arnhem

Naar boven