Je bent hier:

Maasstadloop 2013

Rotterdam    63    1

Op 8 september was het weer zover: de Maasstadloop. Werd deze door PAC georganiseerde prestatieloop vorig jaar nog gecombineerd met ons open-kampioenschap, dit jaar werd het een sponsorloop voor het KNGF Geleidehonden. JCI Rotterdam trok hierin de kar en heeft uiteindelijk 2600 euro af kunnen dragen aan KNGF Geleidehonden, een heel mooi bedrag.

{filename}
Lopen, Masseren en het goede doel KNGF

Het weer, wisselend bewolkt en kans op een bui, was ons goed gezind, want tijdens de loop was het prachtig weer. De luchtvochtigheid was wel hoog en dat gaf een benauwend gevoel. Tijdens de loop zouden we dat wel gaan merken.

Running Blind trad aan met een grote delegatie met lopers en buddy's uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, de eerste gezamenlijk loop wat een traditie moeten worden met ieder jaar een andere regio die een gezamenlijke loop mag uitkiezen. Het was ook de eerste dag dat we konden gaan lopen met onze nieuwe outfit, een prachtig shirt met ons nieuwe logo en voor de liefhebbers een short tight met rode bies. Het zag er allemaal heel mooi en verzorgd uit.

De hele entourage bij PAC was dit jaar gezellig en met de live-muziek erbij, verzorgd door het JCI Rotterdam, werd de sfeer nog eens extra verhoogd.

De lopers hadden bij het inschrijven de mogelijkheid om een donatie te doen aan het KNGF Geleidehonden en een aantal lopers hadden zelf geld verzameld, zoals Jeroen H. die zelfs een bedrag van 500 euro kon storten. Geweldig Jeroen!

Het parcours van de Maasstadloop is voor Runing Blind Rotterdam natuurlijk bekend terrein. De 5 km is een rondje plas en de 10 km is langs de plas en dan via de manege door het bos weer terug naar het PAC-terrein. Het parcours is best smal, dus vlak na de start is het de eerste kilometers een beetje dringen. Geen ideale omstandigheden, maar dat kon de pret niet drukken. De reacties waren achteraf wisselend. sommigen hadden een nieuw PR gelopen en anderen waren minder tevreden over de gelopen tijd. Maar ja, het was druk, benauwd en de buikgriep heerstte.

Hieronder de lopers, buddy's en brutotijden. Jammer dat PAC nog steeds niet kan zorgen voor netto tijden, want dat scheelt voor onze lopers, die meestal ergens achteraan starten, al gauw een minuut of meer.

Running Blind team op de 5 km en de bruto tijden:

  • Alannah + Ann (RB Regio Utrecht) 32:48
  • Carolien + Peter (RB Amsterdam) 33:00
  • Joan + Hilda (RB Rotterdam) 33:20
  • Jeroen H. + Ron (RB Rotterdam) 33:38
  • Jeroen vdL + Jeroen B. (RB Amsterdam) 26:12
  • Marianne + Irene (RB Rotterdam) 40:15

Running Blind team op de 10 km en de bruto tijden:

  • John + Ceel (RB Rotterdam) 57:01
  • Marcel + Rosa (RB Amsterdam) 1:05:19
  • Rick + Ben (RB Rotterdam) 1:02:07
  • Rita + Kitt (RB Den Haag) 1:01:39

Na afloop van de Maasstadloop konden lopers zich laten masseren door Paul Lie-Kwie. Deze blinde masseur had zich aangeboden en zou de opbrengst van de massages doneren voor het KNGF Geleidehonden. Een achtal lopers / loopsters heeft zich naar volle tevredenheid laten masseren door Paul en de opbrengst van € 80 kon worden afgedragen aan het JCI Rotterdam.

Al met al een heel geslaagde Maasstadloop met een mooie financiële ondersteuning van een goed doel.

Belangrijke links voor als je meer info zoekt:

De foto's op deze RB-pagina komen van de vrouw van Paul Lie-Kwie en van www.facebook.com/maasstadloop, waarvoor dank.

De video op youtube is gemaakt door © New Spiritz

Video’s

Sfeerimpressie Maasstadloop 2013

Naar boven