Je bent hier:

Jubileumeditie Ronde van Empel 2019

Het is precies 5 jaar geleden dat de organisatie van de Omloop van Empel voor het eerst plaatsvond. Het is een gezellig kleinschalig harloopevenement. De Omloop van Empel in Empel hoort bij de Summer City Runs samen met Engelenrun in Engelen en Jeroen Boschloop in Den Bosch. De Summer City Runs is een samenwerking van 3 hardloopevenementen in de regio ‘s-Hertogenbosch. Een verslag van Franka.

{filename}
Franka en Brigitte in de Ronde van Empel 2019

De regio Running Blind ’s-Hertogenbosch doet mee aan de Omloop van Empel, waaronder ik en mijn buddy Brigitte. Dit zie ik als een goede oefening voorbereiding voor mijn 2 doelen in komende september plaatsvinden. Dit zijn alletwee hardloopevenementen van 16,1 km.

Afgelopen 30 juni was het mooi zomerse weer met een aanhoudende hittegolf. Het hitteplan heeft de Omloop van Empel ingekort naar parcours van 5 km. De mensen die 10 of 16,1 km wilden lopen moesten meerdere rondjes van 5 km doen. Wij hielden rekening met de warmte en we hadden onszelf paar dagen tevoren goed voorbereid door veel water te drinken, veel gegeten om te zorgen van het vocht goed vastgehouden zou worden in ons lichaam. Om te voorkomen dat we onwel worden of flauwvallen. We hebben ook veel rust genomen. Gelukkig heeft dat ons goed geholpen. We hadden onwijs zin in 15 km lopen omdat het de eerste keer is voor mij en ik vond het wel spannend of ik de finale ga halen ondanks de warmte. Onderweg staan er elke km vrijwilligers van de waterpost: Die deelden bekertjes water, natte sponzen uit en sproeiers voor alle lopers. Heel fijn en heel goed voorbereid van de organisatie van OLVE (afkorting van OmLoop Van Empel) in verband met hitteplan. Daar hebben wij gebruik van gemaakt en water gedronken. 1 waterpost heeft een heel grote berg waterflessen aan lopers uitgedeeld. Ik heb de inhoud van de waterfles over me heen gegooid. Ik was helemaal kletsnat alsof ik uit het zwembad kwam met mijn natte kleding. Het was zo heel lekker tijdens deze snikhete dag en het heeft ook heel goed geholpen tegen onwel worden en of flauwvallen.

Brigitte en ik hebben zoveel genoten en we hebben een sproeidansje gedaan na 4 km…geen last van de warmte omdat wij voldoende water hadden gedronken, over ons heen hadden gegooid en door de sproeiers gelopen… Heel lekker!!! Toen we de 10 km bereikten in de finale moesten we stoppen van de vrijwilligers. Dit was een verplichte voorzorg van de EHBO-dienst. We wilden graag nog een laatste ronde van 5 km lopen maar mocht het niet van EHBO. Echt heel erg jammer. Maar het is wel heel belangrijk dat wij allemaal begrip hebben voor de hulpdiensten en de gezondheid staat voorop,

Bijgaand de foto van afgelopen 30 juni tijdens Omloop van Empel: Mmijn buddy Brigitte wilde iets wat zeggen in gebarentaal zonder dat ik doorhad dat we gefotografeerd werden.

Zo prachtig! Brigitte is niet alleen mijn buddy maar onze vriendschap is in 3 jaar na de start bij Running Blind Den Bosch iets heel moois geworden. Trouwe vriendschap en een hechte band. Deze vriendschap is zeer waardevol. Zonder Running Blind hadden we elkaar nooit leren kennen.

Naar boven