Je bent hier:

Hardloopervaringen Alannah afgelopen maanden

 5  

Afgelopen maanden deed Alannah mee aan de Loopfietsmarathon in Soest, de Dam tot Damloop Amsterdam naar Zaandam en The Blindrun in Zeist en de chocolademelkloop in de Bilt.

{filename}
Dam tot Damloop opbrengst

Bikerun 2018


Ik heb afgelopen zomer in juli de loopfietsmarathon gedaan in Soest samen met Joleen. De afstanden waren als volgt: eerst fietste ik samen met Adza, de man van Joleen en daarna liep ik samen met Jeroen. Dit deden we om en om. Alles bij elkaar was het 10,5 km hardlopen en hetzelfde fietsen: een halve marathon. De route begon in het bos en later liepen we over op de weg. Wij liepen over de spoorweg, langs het Nationaal militairmuseum, langs de vliegbasis, over de Berkenlaan, de Acacialaan, Bakkersweg, de Dillenburglaan, langs Den Dolder, over de Eikenlaan, de Kastanjelaan, langs de Mac Donalds en aan het einde gingen we weer het bos in terug naar Pijnenburg.

Na de wedstrijd ben ik met mijn moeder naar Mac Donalds geweest voor een milkshake. Thuis heb ik zelf een medaille uitgekozen en in braille gedaan. Daar staat op: bikerun 2018. Ik heb van deze leuke avond genoten.

Dam tot Damloop

Ik heb op zondag 23 september samen met mijn trainer Wim van den Heuvel uit Zeist de Dam tot Damloop gedaan van Amsterdam naar Zaandam. De afstand was 16,1 km 10 Engelse mijl en deze afstand liep ik in 1:45 min. Mijn startnummer was: 11370.

De route begon over de weg. Wij liepen door de IJtunnel van Amsterdam; dat is een autotunnel onder het IJ die het centrum van Amsterdam verbindt met het stadsdeel Amsterdam Noord. Verder liepen wij over allerlei leuke dorpen op weg naar Zaandam. Er deden 46.000 hardlopers mee met deze loop en zo’n 4.000 kinderen deden er mee aan de mini Dam tot Damloop. Ik liep voor het Helen Dowling Instituut en mijn moeder liep voor het Oogfonds.

Na afloop heb ik iets lekkers gegeten en gedronken. Ik had een bolletje met kipfilet en ik had ook worteltaart gegeten. Te drinken had ik een kop Earl Greythee.

The Blindrun

Ik heb in oktober samen met mijn buddy Sara van der Weerd the Blindrun gedaan. Dit jaar werd het evenement gehouden op het terrein van Bartiméus in Zeist. De Blindrun is een initiatief van Bartimeus Sonneheerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor blinde kinderen. Je loopt rondjes van een kilometer. Mijn startnummer was 1 en Sara’s startnummer was 2. Ik heb 11 rondjes gelopen en dat was ruim 11 km. Het was een vlakke weg met af en toe wat hobbeltjes. Wij liepen langs de school, langs verschillende woongroepen, langs de fontein en zo liepen wij verder. Na afloop van de wedstrijd kreeg ik een prachtige medaille; die heb ik in braille gedaan. Daar staat op: Blindrun 2018.

Dit is mijn 50ste medaille; daar ben ik trots op.

Wij hebben thuis iets lekkers gegeten. Ik heb van deze leuke dag genoten. Het was fijn dat wij mooi weer hadden met veel zon en ik vond het ook leuk dat mensen ons gingen aanmoedigen. Het was leuk.

Chocolademelkloop in de Bilt

Ik heb afgelopen zondag samen met mijn buddy Joke Davio uit Zeist de chocolademelkloop gedaan in De Bilt. De afstand was 10 km. Er deden 1500 mensen mee met deze loop.

Mijn startnummer was: 224. De hele route ging door het bos. We liepen heuvel op, heuvel af, over boomwortels en takjes, langs de beeldentuin, langs de boerderij, en zo liepen wij hetzelfde rondje nog een keer. Na afloop van de wedstrijd heb ik warme chocolademelk gedronken.

Ik heb thuis zelf een medaille uitgekozen en in braille gedaan; daar staat op: chocoloop 2018 10 km.

Dit is mijn 51ste medaille; daar ben ik trots op. Het was leuk.

Groetjes Alannah

Naar boven