Je bent hier:

Estafette Marathon Nieuwegein

Utrecht    13  

Vier blinde lopers, één slechtziende loper en vier buddy's hebben vandaag gezamenlijk de 42,195 km van de Estafette Marathon Nieuwegein afgelegd in 4:36:51. Een zeer goed georganiseerde loop met een mooi parcours.

{filename}
Na afloop van de Estafette Marathon Nieuwegein

Etappe 1 en 2

Alannah en buddy Kitt liepen samen de eerste etappe (ruim 10,5 kilometer). Na afloop bleek Alannah met twee grote blaren te hebben gelopen - au! Elroy en Amanda, samen met buddy Sara namen de tweede etappe voor hun rekening. Elroy wist al zijn energie er tijdens de eerste 5,5 kilometer uit te persen. De zweetdruppels spetterde van hem af toen hij aankwam bij het wisselpunt waar Amanda het van hem overnam. Onlangs kuitproblemen wist Amanda de volgende 5 kilometer goed te lopen. Blij en opgelucht kwam ze over de finish.

Etappe 3 en 4

Enes, die vorige week tijdens de training voor het eerst in zijn leven 5 kilometer had gelopen, wist vandaag zijn 5 kilometer met enorm veel energie en enthousiasme af te leggen. Zijn laatste 100 meter ging over in een krachtige eindsprint. Buddy Elly, die de resterende 5,5 kilometeralleen heeft gelopen, vertelde achteraf dat hij onderweg nog genoeg energie had om gezellig veel te kletsen. Joleen met buddy Marco moesten onverwachts eerder van start gaan. Zoals verwacht, wisten ze de laatste etappe snel uit te lopen.

Een groot succes

Het was voor iedereen een zeer geslaagde loop in prachtig zonnig weer. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Atverni Running Blind Regio Utrecht. Namens onze groep willen we Athletic Events, die de Estafette Marathon Nieuwegein hebben georganiseerd, Atverni, CityPlaza, Atverni en alle deelnemers van harte bedanken voor hun steun!

Teamprestatie, 4:36:51

208: Joleen Hakker en buddy Marco Koedam: 5:12 m/km; 54:42
207: Enes Sahin en buddy Elly Posthumus: 6:09 m/km; 1:04:42
205: Alannah Conefrey en buddy Kitt Bosman: 7:21 m/km; 1:17:13
206: Elroy Dominicus, Amanda de Bruin en buddy Sara van der Weerd: 7:38 m/km; 1:20:14

Tekst en foto's door Ann M. Conefrey

Naar boven