Je bent hier:

Ekiden 2013

Den Haag    47    1

Op een prachtige en hete zomerse dag is zaterdag 6 juli de 23ste Ekiden Rotterdam gelopen. Dit jaar liep Running Blind met een combinatie van lopers van Rotterdam en Den Haag. De oorsprong van de Ekiden ligt in Japan en met de deelname van een verkleed Japans team werd de dag extra luister bijgezet.

{filename}
Het gehele team op weg naar de finish

5 km: Eveline + Natasja

Het was een warme dag en iedereen had er erg veel zin in. Om 12:00 uur was het startsein en Eveline en Natasja mochten het spits afbijten. Op het eerste rechte stuk stonden hun sportvrienden te applaudisseren en aan te moedigen. Met een tussentijd van 16:03 op de 2,5 km zat de snit er goed in. Na 33 minuten en 36 seconden kwamen de dames goed over de streep en mochten zij het lint overdragen aan Rita en Kitt.

10 km: Rita + Kitt

Ook zij konden de inspiratie verkrijgen door de vele aanmoedigingen en steun van de supporters aan de kant. Met een goede tussentijd van 15:06 over de eerste 2,5 km zat het duo in een goede cadans en dat beloofde wat voor hun eindtijd. Maar na de 5 km gepasseerd te zijn namen de dames ineens een andere afslag en stonden we erbij en keken ernaar ( nodige sanitaire stop) en dachten wat gebeurd hier. Na de stop de weg weer ingeslagen te hebben en zich weer te hebben herpakt gingen de dames op voor hun laatste ronde die ze afsloten met een tijd van 1 uur 02 minuten en 55 seconde.

5 km: Joan + Nanda

Het lint werd overgedragen aan Joan die samen met Nanda goed uit de startblokken vertrokken en ook weer langs de kant werden opgezweept tot een goede prestatie. Ook zij hadden een flitsstart met 15:16 over de eerste 2,5 km. Na heerlijk te hebben gelopen bereikte de dames de meet in een tijd van 31 minuten en 51 seconde.

10 km: Jeroen + Irene

Toen kwam onze teamcaptain Jeroen aan de start samen met Irene ging hij de uitdaging aan om een mooie tijd neer te zetten. Maar helaas voor Jeroen was de warmte en zijn niet al te beste voorbereiding op deze 10 km een ballast wat hij met zich mee moest dragen. De eerste ronde ging nog vrij goed met tussentijden van 17:30 en 36:21 maar bij het ingaan van de 2e ronde was de schwung eruit en ging het vermoeiender worden om uiteindelijk toch te finishen in een tijd van 1 uur 21 minuten en 57 seconde.

5 km: Jolanda + Roel

Het lint werd doorgegeven aan Jolanda en Roel die al stond te trappelen om van start te gaan. Na dat de temperatuur flink begon te stijgen liepen zij een strak tempo en gingen bij het keerpunt van 2,5 km met een tijd van 15:10 op weg naar de aflossing voor de laatste lopers van deze estafette.

7,2 km: Jantsje + Veronica

Jantsje en Veronica hadden er echt zin in na dat lange wachten konden ook zij dan aan de bak en vonden direct een goede click. Omdat zij de laatste 7.2 km liepen hadden zij een ander stukje parcours en daardoor ook andere tussentijden maar met 22:15 op de klok gingen de dames als een speer. Bij het ingaan van hun laatste ronde vond Roel het fijn om lekker dat stuk met hun mee te lopen om zo toch zijn km in de benen te krijgen. Met een mooie eindtijd 46 minuten en 6 seconde van de dames vergezeld van de andere buddy kwamen we met zijn allen over de finish in de totaal eindtijd van 4 uur 46 minuten en 43 seconde.

Prima prestatie allen gezien de weersomstandigheden, een graadje of 26 Celcius.

De foto's zijn van: Martin Blok, Wilco Hoogendoorn, Johan Wagenaar, Eef Goeyenbier, Leo van der Nat, Henri van Geffen en Ceel van Rhee. Het filmpje van de start is gemaakt door Mitchel Troost.

Video’s

Start Ekiden. Eveline en Natasja. Filmpje van Mitchel Troost

Naar boven