Je bent hier:

Cityplazarun 2013

Utrecht    14    

Op zondag 7 juli vond de eerste editie van de Cityplazarun Nieuwegein plaats. Per inschrijving heeft de organisatie € 1,50 aan Stichting Running Blind gedoneerd, een totaalbedrag van € 495,-!

{filename}
De RB-lopers na afloop van de Cityplazarun

Lopen in zomerse temperaturen

Verschillende RB-lopers wisten de hitte (27°C) te doorstaan en liepen de 5 of 10 kilometer. Rick met kramp/kuitblessure, Joan en Jolanda die op zaterdag al 5 km hadden gelopen tijdens de Ekiden en Alannah, die de hele week ziek was geweest. De start/finish was in het nieuwe winkelcentrum van Nieuwegein, de Cityplaza, vlak naast het fraai ontworpen gemeentehuis. Vanuit het stadscentrum liepen de parcoursen verder langs het water, via de woonwijken naar het groene landschap en park van Nieuwegein. Het was een goed georganiseerde loop met 'refreshments', kleedruimte, wc's en om de 2,5 km verzorgingsposten. Alles werd in goede banen geleid door de vele vrijwilligers.

Complimenten voor Elly, die voor het eerst een wegloop heeft gelopen als buddy voor Alannah. Dit deed ze met veel inlevingsvermogen en enthousiasme. High Five Elly!

Veel waardering

Als 'fotograaf' liep ik met mijn camera tussen de lopers door. Het was bijzonder mooi om te zien hoeveel waardering er was voor alle deelnemers van Running Blind. Er werden regelmatig schouderklopjes uitgedeeld door andere lopers en er waren veel aanmoedigingen van de enthousiaste supporters langs de kant. Mooi dat er ook in deze omgeving meer lopers en publiek in aanraking komen met Running Blind. Op deze manier ervaren ze zelf hoe belangrijk het is dat lopers met een visuele handicap ook op sportieve wijze deel kunnen uitmaken van de samenleving.

Dank aan de lopers en organisatie

Ruim 330 lopers (inclusief de kinderen die meededen aan de kidsloop) hebben bij elkaar het mooie bedrag van € 495,- opgebracht. Namens Stichting Running Blind wil ik de organisatie* en alle lopers van harte bedanken voor hun inzet en steun. Door het lopen van de Cityplazerun helpen jullie om Running Blind tot een succes te maken.

*De Cityplazarun is georganiseerd door AV Atverni, Athletic-events, WF Communicatie & Organisatie en de Winkeliersvereniging van Cityplaza.

Uitslagen

Rick + Ceel (buddy), 10 km: 1:09:39
Jolanda + Hilda (buddy), 5 km : 32:09
Joan + Ron (buddy), 5 km: 32:44
Alannah + Elly (buddy), 5 km: 40:00
Marianne + Kitt (buddy), 5 km: 41:11

De officiële uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl (prachtige prestaties gezien het warme weer).

Tekst en foto's: Ann M. Conefrey

Video’s

Naar boven