Je bent hier:

Alannah loopt Ronde van Empel en Ekiden Rotterdam

 5  

Ik heb eind juni samen met Izabella, een buddy uit Den Bosch, meegedaan aan de omloop van Empel. Op 1 juli liep ik samen met Kitt Bosman een buddy uit Rotterdam een onderdeel (7.2 km) van de Ekiden.

{filename}
Alannah en Izabella bij de Ronde van Empel

Ik heb eind juni samen met Izabella, een buddy uit Den Bosch, meegedaan aan de omloop van Empel. Ik heb 10 km gelopen in 1:06 min. Mijn startnummer was: 1074. We hadden geluk met het weer want het was droog. De route begon over de weg; we moesten heuvels op, heuvels af, bochten maken en we liepen langs boerderijen. Mensen stonden langs de kant om ons aan te moedigen en te klappen. Na afloop van de wedstrijd had ik een mueslireep en een flesje water. Het was een leuke dag.

Ik heb op zaterdag 1 juli ook meegedaan aan de Ekiden in Rotterdam; een ekiden is een Japanse estafetteloop. Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in volgorde: 5 km: 10 km: 5 km: 10km: 5 km: 7,195 km. In totaal werd er 42,195 km afgelegd, een echte marathonafstand. Ik liep samen met Kitt Bosman een buddy uit Rotterdam 7,2 km in precies 42 min. Het waren twee korte rondjes. De route begon op de atletiekbaan en rende het fietspad over in het Kralingsebos. Vervolgens liepen we over het grindpad en deden we weer hetzelfde rondje. Na afloop het ik iets gegeten en gedronken. Ik had een mueslireep en een bolletje met kipfilet. Van mijn moeder kreeg ik een prachtige medaille en die heb ik in braille gedaan.

Daar staat op: ekiden 7,2 km 2017 42 min.

Het was een leuke dag,

Groetjes, Alannah

Naar boven