Je bent hier:

Tips

Running Blind wil graag helpen de fysieke- en mentale conditie van mensen met een visuele beperking verbeteren, dus ook in de regio's waar geen groep van Running Blind actief is.

Koppelen lopers en buddy’s

Met name voor lopers en buddy’s buiten de regio’s waar Running Blind reeds actief is, willen we graag ondersteuning bieden bij het koppelen van lopers die een buddy zoeken en buddy’s die zich aanbieden. Hiertoe kan gebruik worden gemaakt van ons eigen prikbord. Natuurlijk kun je ons ook een mailtje sturen, wij zullen dan ons netwerk gebruiken om een buddy of loper te vinden.
Daarnaast kan iedere loper die een buddy zoek, en iedere buddy die een loper zoekt, zich aanmelden op onze pagina Gezocht. Aangemelde lopers en buddy’s worden op naam en plaatsnaam weergegeven, zodat snel duidelijk is of er iemand bij je in de buurt graag samen wil hardlopen.

Voorlichting

Wij komen graag voorlichting geven. Ook is het mogelijk een clinic te geven waarin we zowel de lopers met visuele beperking als de buddy’s kunnen instrueren en laten oefenen. Om ziende lopers en potentiële buddy’s te laten ervaren wat het lopen met visuele beperking precies inhoudt, beschikken we over verschillende brillen waarmee slechtziendheid kan worden gesimuleerd.

Trainerscursus

De belangrijkste eisen die gesteld worden aan het trainen van lopers met visuele beperking zijn niet anders dan die voor ziende lopers. Daarom zal een trainer moeten beschikken over de juiste certificaten voor het geven van hardlooptraining. Deze certificaten zijn te behalen bij de KNAU. Toch is het ook belangrijk om tijdens de training rekening te houden met de specifieke kenmerken van de doelgroep en het instrueren van buddy’s. Op dit moment wordt gewerkt aan een aanvullende cursus van een halve dag, waarin hardlooptrainers de Do en Dont’s worden uitgelegd en geïnstrueerd.

Het noc*nsf heeft een algemene cursus ontwikkeld. Deze wordt regelmatig in den lande gegeven. De reader is in te zien via deze link.

Naar boven