Je bent hier:

Z@pp Sport, interviews, radio, loopjes en meer ...

Utrecht    19    1

In aanloop naar The Blind Run 2014 heeft Running Blind Utrecht zich actief ingezet voor het promoten van blind hardlopen door o.a. een aflevering van Z@pp Sport, een clinic voor lopers en buddy's en verschillende interviews voor tijdschriften en kranten.

{filename}
Maiko, Joleen en Ann tijdens de opnames voor Z@ppsport, 25 september 2014.

Een bevlogen (na)jaar

Na een rustige start in de eerste helft van het jaar volgde in het najaar een zeer actieve en sportieve periode. Hoofddoel: meer lopers en buddy’s enthousiast maken voor onze loopgroep door middel van verschillende pr-acties, waaronder het inzetten van een flyer en sociale media, een open dag in november, meedoen met verschillende loopjes en meer samenwerking met andere organisaties, die zich inzetten voor aangepaste sporten.

Betrokkenheid bij ‘The Blind Run 2014’

Hoogtepunt van alle publiciteit kwam met onze bijdrage aan ‘The Blind Run 2014’ van Bartiméus Sonneheerdt. Wij hebben samengewerkt aan het organiseren van een clinic voor alle deelnemers en ook allerlei interviews gegeven voor kranten, tijdschriften en radio. Voor de loop (op 11 oktober 2014) heeft Maiko, onze trainer, met veel bravoure een geweldige warming up gegeven. Als leuke spin-off hebben wij meegewerkt als coaches aan een speciale uitzending van Z@pp Sport: een ‘blind battle’. Al deze pr-activiteiten waren niet alleen leuk om te doen maar hebben ook gezorgd voor meer bewustwording voor blind hardlopen. Mede hierdoor hebben wij nieuwe aanmeldingen gekregen van lopers en buddy’s uit de regio.

Z@pp Sport

Maiko en Ann werden gevraagd om als team-coaches mee te doen met een bijzondere 'batte' voor de tv-programma Z@pp Sport. Samen met Joleen Hakker hebben ze veel verteld over blind hardlopen en beide teams getraind voor 'the Battle'. Naomi van As en Ron Boszhard hebben met veel grapjes en plezier alles in goede banen geleid. Benieuwd hoe dat ging? Kijk naar deze uitzending onderin en geniet van deze speciale 'blind edition', waarin de meiden-team met overtuiging de beker won! Dit was georganiseerd i.s.m. The Blind Run 2014 en deze 'blind edition' van Z@pp Sport werd op 25 oktober 2014 uitgezonden.

Wintertijd Challenge

In de nacht van 25 op 26 oktober hebben Elroy (met buddy Lorenzo) en Amanda (met buddy Maiko) meegedaan aan een bijzondere loop, de Wintertijd Challenge van Spieren voor Spieren. Tussen 2 en 3 uur ’s nachts, terwijl de klok werd terug gezet hebben ze meer dan 7 km gelopen in precies (1 uur) 1 seconde. Best wel knap!

Ons doel: plezier beleven aan het samen sporten en liefst voor zoveel mogelijk mensen in onze regio met een visuele handicap.

Geschreven door Ann M. Conefrey

Video’s

Z@ppSport, uitzending van 25 oktober 2014 over geblinddoekt hardlopen.

Naar boven