Je bent hier:

Thorbecke-leerlingen 2014

Rotterdam    26  

De nieuwe lichting Thorbecke-leerlingen Sport, Dienstverlening en Veiligheid heeft 17 september weer voorlichting gehad over hun stage-opdracht: begeleiden van mensen met een visuele beperking. Naast het aanhoren van de voorlichting konden de leerlingen ook oefenen in hardlopen, goalbal en lopen met een blindenstok.

{filename}
Een vijftigtal leerlingen luisteren aandacht

De voorlichting over slechtziendheid was een hele zit voor de 50 leerlingen, maar gelukkig konden ze een half uur hun concentratie vasthouden. Na de voorlichting mochten ze zich uitleven bij het hardlopen, goalbal en lopen met een blindenstok. Zo als de jeugd betaamt, gebeurde dit vol enthousiasme, waarbij het opzoeken van de grenzen natuurlijk niet werd geschuwd.

De nieuwe lichting 3de en 4de jaars Thorbecke-leerlingen Sport, Dienstverlening en Veiligheid is dit jaar omvangrijk, wel 50 leerlingen zullen dit jaar als buddy gaan optreden bij het hardlopen en Nordic Walken. Iedere vrijdagochtendtraining zullen 4 andere leerlingen deze stage volgen.

Ook voor onze visueel beperkte sporters is het mooi dat de leerlingen komen. Zo krijgen we toch ook een ander beeld van onze jeugd dan dat we denken te weten via onze vooroordelen. Elk jaar zitten er weer pareltjes bij en onze lopers verheugen zich steeds weer op de leerlingen.

Naar boven