Je bent hier:

Sportmiddag voor mensen met een visuele handicap bij Astylos

We hebben een sportmiddag voor mensen met een visuele handicap georganiseerd bij Astylos op 20 juni 2020. Deze sportdag kwam op een gelukkig moment. De maatregelen vanwege corona waren net versoepeld, waardoor Atletiek- en wandelsportvereniging Astylos haar deuren weer had geopend.

{filename}
Actief op de atletiekbaan bij Astylos in juni 2020

Het terrein was coronaproof gemaakt en hardlooptrainingen waren geleidelijk hervat. Bovendien hadden we mooi weer. Onze sportdag kon dus doorgaan. We waren met zeven deelnemers en vier begeleiders. Het was duidelijk dat iedereen er zin in had. Het gepast afstand houden tot elkaar was de belangrijkste aanpassing vandaag. Omdat veiligheid voorop staat, kozen we ervoor om zonder een buddy te trainen. We bleken ondanks onze slechtziendheid goed in staat om onze eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen.

De training werd dit jaar verzorgd door Dolly Le Noble en Joanneke Moesbergen, leefstijlcoaches bij Slow Sports Tiel. Slow Sports is voor iedereen die in beweging wil komen. Dolly en Joanneke hadden aandacht voor het persoonlijke en boden ons een combinatie van beweegvormen. Na de warming-up werd er op de atletiekbaan gewandeld en onderweg kregen we oefeningen voor kracht, balans en coördinatie. De coaches sloten aan bij onze mogelijkheden en grenzen. Door een balans tussen inspanning en ontspanning konden we allemaal de training volgen en volhouden.

Na de training was het tijd voor een informele nabespreking met een ijsje, een kop thee of koffie. Het was een mooie sportmiddag geweest. Ieder ging voldaan en tevreden huiswaarts.

Joanneke en Dolly, hartelijk dank voor de fijne training en jullie positieve uitstraling. Astylos, enorm bedankt voor alle voorbereidende activiteiten om deze dag mogelijk te maken. We hebben in alle rust kunnen genieten van de ruimte en de fijne kunstgrasbaan. De Gelderse Blinden Stichting, hartelijk dank voor de sponsoring.

Namens de leden van het Oogcafé Tiel,

Willem Hagenaar

Naar boven