Je bent hier:

Project Camino anders bekeken

 3  

Project Camino is een initiatief van o.a. Annemieke Oost van de afdeling Den Bosch. De bedoeling is dat blinden en slechtzienden op pelgrimstocht gaan.

{filename}
Poster over het project

Wat is de Camino

De camino is een unieke pelgrimstocht in het noorden van Spanje, met als bestemming Santiago de Compostela. We willen deze bijzondere ervaring ook mogelijk maken voor een team van vijf jonge mensen met een visuele beperking.

De uitdaging

Vijf jonge mensen met een visuele beperking gaan de uitdaging aan: ze lopen een pelgrimstocht van 200 km in 14 dagen naar Santiago de Compostela! Met de inzet van de andere zintuigen is de camino ook voor hen een bijzondere ervaring. Vijf goedziende buddy’s gaan met ze mee en stellen hun ogen beschikbaar om ze te assisteren als persoonlijk wandelmaatje.

Deelnemers gezocht

Ben je tussen de 25 en 35 en je hebt een visuele beperking, neem dan contact op met de organisatie.

Buddy gezocht

Natuurlijk zijn er ook ogen nodig die kunnen begeleiden, wil je meer weten informeer dan bij de organisatie.

Chauffeur gezocht

Voor dit project zoeken we ook een chauffeur.Hiervoor zoeken wij een chauffeur die dagelijks meereist op de route. Voel jij je aangesproken? Meld je dan aan als kandidaat!

De rol van de chauffeur binnen het project

Je reist mee met het team naar Spanje per vliegtuig. Daar staat een bus gereed. Als chauffeur zorg je voor het bagagevervoer tussen de overnachtingsplekken en voor het vervoer van de wandelaars waar nodig. Ver- der volg je het team dagelijks als vliegende kiep met de ‘bezemwagen’.

Criteria voor de chauffeur

In bezit van rijbewijs B. Beschikbaar in de maand oktober. Sociale en communicatieve vaardigheden. Behulpzaam. Flexibel ingesteld. Rustig en niet snel in paniek. Handen uit de mouwen willen steken. Ervaring als chauffeur is een pre. Kennis van de Spaanse taal is een pre. Kennis van EHBO/BHV is een pre.

Initiatief nemers van het project

Dit project is een initiatief van Annemieke Oost (1978), sinds acht jaar visueel beperkt, voorzitter Stichting Running Blind Den Bosch en coach in opleiding, en Gert-Jan de Hoon (1966) oprichter van Voyage Beyond, die mensen en organisaties ondersteunt om de regisseur van hun eigen leven te zijn. Zij beantwoorden graag alle vragen.

Contact opnemen

Email: vb@voyagebeyond.org

Telefoon Gert-Jan: 06 46 26 66 22

Telefoon Annemieke: 06 14 13 17 57

www.voyagebeyond.org

Naar boven