Je bent hier:

Peter Dijcks ambassadeur Running Blind Den Haag

Deze Rijswijkse atleet, die nog maar met een oog ongeveer 3 % zicht heeft, is een fervent marathonloper. Op deze discipline heeft hij zijn sporen verdiend. Vanaf nu wil hij zich ook inzetten voor Running Blind. Doel is om meer blinden en slechtzienden aan het (hard)lopen te krijgen. Daarom kunt u Peter binnenkort zijn wedstrijden in een shirt van Running Blind zien lopen. Voor Running Blind een goede ambassadeur.

{filename}
Peter Dijcks tijdens een van zijn succesvolle wedstrijden.

Strakke PR en op haar na limiet voor Paralympics Beijing

Zijn pr van 2.51 gelopen in 1998 staat al geruime tijd. Gezien zijn leeftijd van bijna 60 jaar is het niet te verwachten dat hij deze tijd nog ooit gaat verbeteren. In 2007 miste hij op 30 seconden de limiet voor deelname aan de Paralympics in Beijing. Zijn pr op de halve marathon heeft hij gelopen tijdens een editie van de CPC (City-Pier-City loop), zijn tijd 1.19.08 mag er zijn. Deze prestatie kwam tot stand door mee te doen in de trainingsgroepen van Pieter Fris, Sparta, en later Lex van Eck van der Sluis van Haag atletiek. Peter Dijcks heeft tot nu toe altijd in valide loopgroepen meegedaan. Dit is niet voor iedereen weggelegd, omdat er hard wordt gelopen en er allerlei trainingsvormen worden gedaan, die voor blinden en slechtzienden minder geschikt zijn. Zijn trainers, Pieter en Lex deden er alles aan om Peter op de gewone manier te laten trainen. Soms stond er toch wel onverwacht een boom op het pad van Dijcks. Zonder schrammen en kleerscheuren is hij er dan ook niet van af gekomen. Zijn gedrevenheid om topprestaties te leveren gaven hem de energie om toch door te zetten.

Lopen is voor Dijcks zijn lust en leven. Met hardlopen loopt hij letterlijk de frustraties van zich af. Dijcks is van mening dat je als blinde of slechtziende met meer zaken te maken hebt waarmee je af moet rekenen en jezelf overheen moet zetten. Je bent beperkt in je mogelijkheden, dat kun je gedeeltelijk opvangen door heel goed te zijn op een onderdeel zoals hardlopen.

20ste marathon van Rotterdam op 60e jaar

Op 10 april 2016, wanneer hij 60 wordt, zal hij voor de twintigste keer meedoen aan de marathon van Rotterdam. Zijn streven is dan om binnen drie en een half uur de finish te passeren. Uiteraard in een shirt van Running Blind.

Naar boven