Je bent hier:

Open Training groot succes

Utrecht    28    1

Op 2 mei hielden Running Blind Regio Utrecht een zeer geslaagde Open Training bij AV Fit in Zeist. De opkomst was groot: maar liefst negen mensen met een visuele beperking samen met hun buddy's, in totaal een groep van 24 mensen.

{filename}

Veel belangstelling

Naast onze vaste lopers en buddy's (Amanda en Jorden, Joleen en Jeroen, Alannah en Elly, Elroy en Peter) mochten wij vijf nieuwe lopers verwelkomen: Marleen, Henk, Jeroen, Halit en Melissa. Voor sommigen was dit een eerste kennismaking met hardlopen. Ook was er belangstelling onder de marathonlopers van de Road Runners Zeist om een keer te ervaren hoe het is om als buddy te lopen of met een donkere bril, zonder zicht hard te lopen.

Positieve energie

Maiko van Zantwijk, onze trainer, heeft anderhalf uur lang een energieke en creatieve training verzorgd, rekening houdend met zeer wisselende niveau's: van paralympisch triatleet tot recreatieve lopers en beginners. Na een korte kennismaking en een rondje inlopen verzamelde de groep op het gras voor het eerste onderdeel, de loopscholing. Door middel van uiteenlopende oefeningen werden alle spieren aan het werk gezet. Na een korte pauze volgde een interval training op de baan. Als laatste onderdeel, enkele krachtoefeningen en tot slot, de cooling down. Heel spontaan kreeg Maiko een luid applaus – iedereen heeft op zijn eigen manier maar met elkaar in een onbevangen sfeer kunnen sporten.

Inzet van vrijwilligers

Een prachtig idee dat we met de inzet van vrijwilligers dit mogelijk kunnen maken voor een groep mensen waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is. Als ik wil hardlopen hoef ik alleen mijn sportschoenen aan te trekken en de deur achter me dicht te doen. Helaas voor mensen met een visuele beperking is zoiets eenvoudig's als hardlopen een stuk ingewikkelder. Men is afhankelijk van de ogen van een ander, de goede begeleiding van een ander en 'last but not least' vervoer van en naar een geschikte locatie. Kortom, onze vrijwilligers zijn onmisbaar.

Henri, die als buddy heeft gelopen: “Het was gisteren een leuke ervaring. Met name het plezier dat de blinde / slechtziende heeft. In feite ben je een soort van TOMTOM.”

Rian, die ook als buddy liep, “Ik was erg onder de indruk van Running Blind. Wat een energie ging er uit van de groep. Knap gedaan. Maiko was heel duidelijk en zonder oordeel in zijn instructies.”

Alannah, blind, traint sinds 2013 bij Running Blind Utrecht, “Ik vond het heel leuk omdat er zoveel lopers waren.”

Bedankt!

Dank aan Maiko voor zijn deskundigheid en enthousiasme, het bestuur van AV Fit voor hun interesse en het beschikbaar stellen van hun faciliteiten, Sportservice provincie Utrecht voor hun steun, de lopers van Road Runners Zeist en alle andere buddy's voor hun inzet en tijd.

Nieuwsgierig naar hoe de training is gegaan? Bekijk de foto's en/of slideshow, helemaal onderin.

Geschreven door Ann M. Conefrey

Video’s

Slideshow van de hele training

Naar boven