Je bent hier:

Nyash zoekt buddy’s

Alkmaar  

Vorig jaar deed ze het ook al: de halve marathon van Schoorl lopen. Dit jaar wil de slechtziende Nyash Laan weer deelnemen, maar een goede voorbereiding is daarvoor noodzakelijk. Daarom zoekt stichting ‘Running Blind’ een hardloopmaatje in Zaandam voor Nyash.
Binnen een week hebben zich 10 potentiële buddy's aangeboden, dus Nyash is nu voorzien!

{filename}
Nyash en Monique tijdens 'Groet uit Schoorl' 2014

Reizen kost veel energie

Eigenlijk zou Nyash drie keer per week moeten trainen. Maar de stichting Running Blind heeft nog geen loopgroep in Zaandam. Daarom loopt Nyash mee met de loopgroep in Alkmaar. ‘’Het reizen naar Alkmaar kost eigenlijk al teveel energie. En als de training een keer iets later begint, moet het reizen met het openbaar vervoer weer worden aangepast. Daarom zou het zo fijn zijn als Nyash een buddy in Zaandam zou hebben die met haar naar de loopgroep in Alkmaar zou kunnen gaan. En iemand die in Zaandam met haar zou willen lopen’’, legt Monique van der Voort van Running Blind Alkmaar uit.

Running Blind is in 2007 opgericht in Rotterdam door een slechtziende hardloper en het oogziekenhuis Rotterdam. Inmiddels heeft de stichting loopgroepen in zes plaatsen. De blinde of slechtziende hardloper en de buddy zijn met een lint aan elkaar verbonden. Zo kan de buddy de hardloper een beetje sturen, zonder dat hij of zij steeds moet zeggen: ‘’een stoepje’’ of ‘’daar ligt een tak’’. ‘’Je raakt vanzelf op elkaar ingespeeld,’’ zegt Monique.

Daar wordt ik vrolijk van

Voor Nyash is hardlopen heel belangrijk. ‘’Ik krijg er heel veel energie van, tijdens het lopen hoef ik niet na te denken. En volgens de mensen in mijn omgeving ben ik ook vrolijker sinds ik hardloop’’, vertelt ze lachend. Nyash heeft geen voorkeur voor een buddy, als het maar van beiden kanten klikt. Ze is deze week begonnen met haar marathonschema. Monique komt eens in de twee weken hardlopen met Nyash, maar eigenlijk zou ze een buddy moeten hebben die vaker met haar kan lopen. ‘’Het is wel belangrijk dat iemand echt komt: het is vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend.,’’ benadrukt Monique.

Ook meerdere mensen kunnen tegelijk buddy voor Nyash zijn, zo kunnen ze elkaar afwisselen.

Binnen een week hebben zich 10 potentiële buddy's aangeboden, dus Nyash is nu voorzien!

Loop jij graag hard en lijkt het je leuk om Nyash te helpen met haar voorbereiding op de marathon van Schoorl?
Ga dan naar deze site en neem contact op.

Dit artikel is letterlijk overgenomen uit Dichtbij / Zaanstreek en kun je hier vinden.

Naar boven