Je bent hier:

Mini-Marathon Rotterdam 2015

Rotterdam    7  

De zaterdag voor de Rotterdam Marathon werd voor de tweede keer de mini-marathon gehouden. Onder de vlag van de Dirk Kuijt Foundation, liepen acht koppels van Running Blind mee. Lees verder voor de leuke verslagen van de Leienaren die in grote getale waren komen opdraven!

{filename}
Het voltallige team Running Blind Leiden had er zin in!

Lopen met een beperking met de DKF

Onder de vlag van de DKF lopen de sporters met een beperking mee over de afstand van 4,2 km. Meer dan 150 sporters stonden dankzij de organsiatie van Dirk Kuijt aan de start.
Ondanks de regen en de frisse wind, was het een mooie loop, deels over het parcours van de echte marathon. De sfeer is zeker te vergelijken en even voel je jezelf alsof je een boeroemde sporter bent.

Voor en na de wedstrijdlogo DKF

De organisatie door de mensen van de DKF was geweldig, een mooi ontvangst, je nummer met het mooie shirt en dan onder tromgeroffel naar de start. Na de finish werden we ontvangen met een mooie bos bloemen en een hapje en drankje.

Lopers Running Blind

Vanuit Leiden, Den Haag en Rotterdam waren de volgende lopers aanwezig:

  • Leiden:Helma Pascaud met buddy Patricia, Jose de Jong met buddy Annet, Joost van Gent met buddy Henk, Danielle Beerenfinger met buddy Corrie Lansing, Terry liep als moeder overste er achteraan.
  • Den Haag: Jolanda en buddy Kitt, Margriet en buddy Henri
  • Rotterdam: John en buddy Rob, Marc en buddy Zebulon

Voor de lopers van Runing Blind Leiden was dit en echte vuurdoop: de eerste echte grote en drukke prestatieloop. Echt genieten wel. Lees verder voor hun leuke verslagen

Nooit weer!

Helma:

6 jaar geleden stond ik aan de start van de 4 miles (6,4 km) Dam tot damloop met vriendin José en onze twee buddy’s. Twee buddy’s die ons begeleiden omdat José en ik allebei een visuele maar ook auditieve beperking hebben. We hebben deze damloop volbracht om voormalig DoofBlindenNetwerk te sponsoren en zeiden na afloop tegen elkaar,’dát doen we nóóit weer..’ tot…

afgelopen november 2014, er staat een bericht in de nieuwsbrief Oogvereniging-Leiden over Running Blind.
De Leiden Road Runnersclub (LRRC) heeft Running Blind geadopteerd en op 20 november is de kick-off. Ik kijk vriendin José vragend aan en we besluiten er samen op af te gaan. Voor de Dam tot Damloop hebben we op eigen houtje getraind, het lijkt ons leuk om onderricht te krijgen door ervaren trainers. Na voorlichting, waar ik niet veel van mee heb gekregen mede door mijn auditieve beperking, krijgen we een training en die is wel zodanig leuk dat we besluiten door te gaan.

De training gaat als volgt, we worden gekoppeld aan een buddy met een lint, we houden het lint allebei vast en de buddy trekt aan het lint als ze ons wil behoeden voor ‘uitglijers’ oftewel oneffenheden op het pad, stoepranden. Er wordt verteld als er fietsers aankomen of hardlopers, dat er een tak op de weg ligt of een hond ons pad kruist. De training begint met dribbelen naar een rustige plek, daarna doen we warming up oefeningen. Als de spieren opgewarmd zijn begint de uiteindelijke training, de training wordt gevarieerd aangeboden, erg leuk, iedere keer weer een verrassing..of niet.. grin Daarna cooling down oefeningen en dan… is er koffie en bijkletsen want na gedane arbeid..

Na diverse trainingen waarin we onze conditie steeds meer opvijzelen wordt er gesproken over de mini-marathon in Rotterdam.. huh, nu al? Maar… 4,2 km. dat moet lukken. 11 april staan we met een groep lopers van Running Blind, nu trouwens onder de vlag van de Dirk Kuyt Foundation in de startblokken om de minimarathon te lopen. Léonie, jongste dochter heeft op Kwincy mijn geleidehond gepast.

Léonie:

Mijn moeder had gevraagd of ik op Kwincy wilde passen tijdens de mini-marathon. Vervolgens kwam de vraag of ik ook op Noah, hond van Danielle wilde passen. Geen probleem natuurlijk, ik mocht dus op pad met twee prachtige geleidehonden. In het begin wat onwennig, zeker voor de hond van Danielle, maar het ging steeds beter. Met twee geleidehonden over de Coolsingel…..ik was een attractie op zich! Zoveel foto's zijn er gemaakt. Ondanks de regen en de wind heb ik genoten van ieder moment en ben ik zo trots op mijn moeder en alle andere toppers van Running Blind!
Ik heb aan mijn moeder gevraagd of ze met mij volgend jaar de mini-marathon of misschien zelfs wel de 10 km.van Rotterdam wil lopen. Haar antwoord: ‘Ik ga ervoor trainen’.
wink

Helma:

‘De mini-marathon verliep eigenlijk wel heel vlotjes, hoewel het plensde van de regen. Patricia liep als buddy mee en Terry, onze trainster van LRRC, sjeesde van het ene koppel naar het andere koppel om de weg vrij te houden. Af en toe werd er door Terry of Patricia geroepen naar de lopers voor ons, ‘lopers achter je!’, dan werd er spinnig teruggeroepen, ‘ja, er lopen er wel meer achter me!’ totdat ze in de gaten hadden dat we ‘gekoppeld’ liepen. Alles verliep prima en voldaan vertrokken we weer naar huis.

Terry:

Ook als trainster van de groep vond ik dit een spannende middag. Ons debuut in de massa. Er spoken allerlei dingen door je hoofd; wat nou als er iemand valt ? Of die drukte echt helemaal niets aan vindt? Kunnen de buddy's ook in deze situatie geconcentreerd blijven? Ik rende er als een soort moederkloek achteraan en wilde het liefst een soort 'no go area' om hun heen creëren. Maar dat bleek vaak toch wat overdreven. Lopers en buddies liepen gestaag door en binnen no time waren we alweer over de finish op de Coolsingel…Yes! We did it! En wat hebben we genoten!

Naar boven