Je bent hier:

Leidse Singelloop

Leiden    3  

Op 17 april liepen de lopers van de afdeling Leiden hun eerste thuiswedstrijd.

{filename}
Gezamelijke foto voor de Singelloop

Van start

Op 17 april staan we weer in de startmodus, dit keer voor de Leidse singelloop, deze is bijna 7 km. Zo hee, dat heb ik nog nooit gelopen. Oudste dochter Lisette is dit keer de gelukkige die als mijn buddy mag optreden.

Respect

Schitterend weer, zonnetje, prachtige route langs de Leidse singels.
Bij de eerste 10 meter wordt al geroepen, ‘respect’ ik voel gelijk de tranen prikken, hoezo nou respect, respect voor de buddy’s zullen ze bedoelen. Wat ben ik blij met trainers en buddy’s van LRRC, mijn ‘persoonlijke’ buddy en tegelijk trainer van de Noordwijkerhoutse Strand Lopers, William.
Dochters die het fantastisch vinden om me te assisteren en me aan alle kanten ondersteunen. Iedereen die in de weer is om me met mijn beperkingen letterlijk en figuurlijk niet aan de zijlijn te laten staan maar mee te laten doen….

Alleen maar winnaars

‘Oké Helma, niet zeuren, jezelf herpakken en doorlopen. Dat heb ik gedaan, met Lisette aan mijn zij, Terry weer aan de andere kant die te dicht naderende lopers als lastige vliegen van me ‘wegsloeg’.
Af en toe dacht ik ‘pfff…zijn we er al’, maar het ging goed, gestadig aan, echt snel zal ik nooit worden maar dat hoeft ook niet, als je maar lékker loopt, en dat doe ik!

Moraal van het verhaal (heb ik niet van mezelf). Het maakt niet uit hoe langzaam je loopt, je bent altijd nog sneller dan iedereen op de bank.’

Terry de trainster

Vandaag gaat de Running Blind groep Leiden zich voor het eerst in hun hometown profileren. Weer spannend! Maar wat fijn dat we vandaag vooraan mogen starten. Zo laten we toch heel wat vaders en moeders met kinderen achter ons. Wat krijgen we een hoop positieve reacties onderweg van zoveel deelnemers; dat doen de Running Blind lopers zichtbaar goed en bezorgt mij ook heel wat keren kippenvel. Lisette waarschuwt haar moeder direct; nu niet teveel naast je schoenen gaan lopen Mam!

Lisette de buddy

Na enthousiaste verhalen van mijn moeder over Running Blind en haar voornemen om zowel de mini-marathon in Rotterdam als de Leidse Singelloop te gaan doen, werd ik erg benieuwd naar de trainingen van Running Blind. Zo kwam het dat ik begin april op pad ging met José en mijn moeder om een training van Running Blind bij te wonen. Na anderhalf uur training was ik enthousiast over het lopen als buddy en vol bewondering voor de gedrevenheid van de lopers en hun vertrouwen in de buddy’s. Dus… op naar een volgende uitdaging: als buddy mijn moeder over de Leidse Singels loodsen tussen ruim 5000 andere lopers.

Moeder en dochter

Op 17 april stonden wij aan de start van deze loop. Goed herkenbaar met rood-witte Running Blind shirts mochten wij vooraan in het startvak gaan staan. De spanning was te voelen, tot daar eindelijk het startschot was. De menigte kwam in beweging en ook wij begonnen aan de eerste paar meters. Onmiddellijk kwamen aan alle kanten lopers voorbij geraasd. Ik was me meteen bewust van het feit dat ik daadwerkelijk ogen voor twee moest hebben. Heel fijn was het dan ook dat Terry, aan de linkerkant van mijn moeder liep om te voorkomen dat mensen ons afsneden.

Algauw bleek dat het ook een heleboel mensen opviel dat wij met een touwtje tussen ons in liepen. Positieve opmerkingen als: ‘Wauw, goed dat jullie dit doen. Respect. Knap hoor. Wat een lef.’ Een enkele student die de functie van het touwtje niet begreep en zei: ‘Kijk die trekken elkaar over de streep.’ Waarna hij door een mede-student terecht werd gewezen: ‘Nee joh, je ziet toch wat er op hun t-shirts staat. (Naar ons:) Top hoor, dames. Ga zo door!’ En ook schouderklopjes, opgestoken duimen en applaus van mensen langs de kant. Dit alles maakte dat het een feestje was om met mijn moeder over de Singels te rennen. Geen moment heeft ze moeten lopen, of aangegeven dat het niet meer ging. In een stabiel tempo en met een bijzonder vertrouwen op mij, de buddy, liepen wij de Singelloop uit.

Wat een feest op samen over de finish te komen en wat een bewondering

Naar boven