Je bent hier:

De droom van Betty komt uit bij Running Blind

In augustus 2015 start Betty bij Running Blind. Een droom komt uit. Ondanks haar blind zijn, kan ze toch gaan hardlopen. Wie had dat gedacht!

{filename}

April 2017. Tijd om Betty weer een keer op te zoeken. Wat heeft Running Blind haar gebracht?

Ze begint te vertellen. Door Running Blind kon ze eindelijk lekker gaan sporten, aan haar conditie werken. Voelen dat je iets gedaan hebt, als je hebt gesport. Dat had ze tot nu toe nog niet ervaren, omdat ze steeds beperkt werd door haar blind zijn.
Wat het haar ook heeft gebracht, is dat ze nu ervaart dat ze ergens bij hoort. Mensen nemen haar zoals ze is, ze zien niet haar beperking, maar zien haar als Betty, een persoon.
En last but not least: Ze heeft zelfs mee kunnen doen met de Vestingloop in 2016. En dat was supergaaf.
Het leuke van Running Blind is dat je met een buddy loopt, en als hardlopen even niet gaat, je kunt wandelen met een buddy. Je bent lekker buiten, natuurlijk op de atletiek baan van Prins Hendrik in Vught, maar ook in het bos. En bij dat laatste ben je echt buiten, aldus Betty, je voelt de zachte bosgrond en je hoort alle geluiden die bij het bos horen.
De training is ook elke week anders. Je weet van te voren niet wat je gaat doen. Na een rondje inlopen, een warming up met actieve oefeningen, komt er een training. De ene keer ga je 7 km hardlopen, maar het kan ook zijn dat je een intervaltraining krijgt, of een coopertest of een mix van oefeningen, zoals achteruit hardlopen, Steigerung of de piramidetraining. Daarna is er een cooling down en als de taxi er nog niet is, is er tijd voor een kopje koffie of thee. Betty is één en al enthousiasme als ze dit vertelt.
Er is slechts 1 minpuntje. Er is een tekort aan Buddy’s. Betty vertelt dat een buddy ook veel kan halen uit Running Blind. Je krijgt een korte opleiding over hoe je rent met iemand die een visuele beperking heeft. Je blijft werken aan je eigen conditie en doet leuke nieuwe contacten op, Je kunt iets voor anderen betekenen, en, zoals een buddy tegen Betty zei; “Ik leer zoveel van jullie”. In een gesprek met de buddy’s van Running Blind wordt dat bevestigd. “Het is zo fijn om met deze mensen te werken. Je helpt ze echt en ze worden er zo blij van. Daar doen we het voor.” Aldus Birte van Running Blind.
Wil je ook buddy worden? Dan kan. Je kunt met haar contact opnemen via DenBosch@runningblind.nl .
Betty heeft de laatste weken noodgedwongen moeten wandelen. Maar ze gaat haar hardlooptrainingen weer opbouwen. Met als doel weer dezelfde tijd te halen als tijdens de Vestingloop in 2016.

Naar boven