Je bent hier:

Blindentribune ADO

Den Haag    1

Running Blind Den Haag was actief betrokken bij de ingebruikname van de blindentribune in het ADO Den Haag stadion

{filename}
Twaalf fans met een visuele beperking zaten met hun begeleiders op de blindentribune tijdens ADO Den Haag – NAC Breda.

Op initiatief van Kyocera was er zaterdag 9 februari een actie op de blindentribune van ADO Den Haag. In samenwerking met Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij, Koninklijke Visio (expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen) en BAB-VIOS Touringcars waren visueel beperkte mensen uitgenodigd om samen met hun begeleiders op uitnodiging gratis de wedstrijd van ADO Den Haag tegen NAC Breda bij te wonen.

Rond de klok van zes uur waren alle genodigden aangekomen in het supportershome van ADO Den Haag. Nadat iedereen hartelijk welkom werd geheten door Etienne Hendriks (directeur Kyocera) was het tijd om richting stadion te gaan. Voor sommigen, vooral de jongeren, was het best spannend, zij kwamen namelijk voor het eerst naar het Kyocera Stadion.

Voor de volwassenen was het vooral fijn om, afgezien van het wedstrijdverslag te horen, ook de sfeer te kunnen proeven. “Natuurlijk kun je thuis de radio aanzetten en een wedstrijdverslag volgen, maar aanwezig zijn in het stadion en de reacties van de andere supporters horen en voelen geeft toch een extra dimensie”, aldus één van de genodigden. Voor haar was een bezoek aan de blindentribune zeker voor herhaling vatbaar.

Deze actie was speciaal voor cliënten van Visio, maar uiteraard is de blindentribune toegankelijk voor iedereen met een visuele beperking.
Bent u van plan om een thuiswedstrijd van ADO Den Haag bij te wonen en gebruik te maken van de blindentribune? Meldt u dan aan op de webpagina www.adodenhaagindemaatschappij.nl/blindentribune.

De gastheer van de blindentribune zorgt er dan voor dat u een goede plaats krijgt inclusief een radio met oordopjes voor het live-verslag. Wedstrijdkaarten voor de blindentribune zijn gratis voor iemand met een visuele beperking. Wanneer u een wedstrijd samen met een begeleider bij wilt wonen zijn de kosten € 31,50. Na aanmelding kunt u de kaarten op de wedstrijddag bij de stadionkassa naast ingang 15-18 afhalen.

Video’s

Rita onderweg naar blindentribune in Kyocera stadion

Naar boven