Je bent hier:

Birte blikt terug op haar 6 jaar in Den Bosch

 9  

Birte van Roosmalen geeft na 6 jaar het stokje binnen Running Blind Den Bosch door aan Marcel en Gaby. Ze blikt terug op wat er in die jaren gedaan en bereikt is.
Met een aantal leuke foto's erbij.

{filename}
Birte met andere lopers en de Running Blindbanner

Beginnen, impulsief, enthousiast sportief en gaan

2014

Ik, Birte, heb naar 6 jaar Running Blind behoefte om het stokje door te geven. Ik heb ook de behoefte om jullie allen te laten weten hoe Running Blind Den Bosch is ontstaan. Vanaf het
begin.

Een hardloop vriendin van mij, Meta, vertelde mij over Stichting Running Blind. “Het zou toch leuk zijn als dat hier in Den Bosch ook bestaat”

Een afspraak in Rotterdam hadden we zo gemaakt.

Ervaringsdeskundige a la minuut

Normaal gesproken begin je ergens aan omdat er een hulpvraag is. Vanuit die hulpvraag ga je kijken naar wat je aan kunt bieden. Nu was er niemand met een hulp vraag. Ik vind (nog steeds!) dat iedereen gelukkiger wordt van hardlopen. Ik wil iedereen en nu dus ook mensen met een visuele beperking aan het hardlopen krijgen. De vraag “Waar vinden we ze!?” was
wellicht de eerste.

Begin:

Waar gaan we onze doelgroep vinden? Google” blind Den Bosch” Het is echt zo begonnen. Zijn er al mensen die zich in het verleden interesse hebben getoond in Running Blind uit onze regio? Hier kwamen ik Frans en Annemieke tegen in de administratie van Rotterdam.

Yes gevonden:

De eerste 3 lopers die op ons pad kwamen. Ze hadden alle drie een auditieve beperking. In Rotterdam was dat niet. Dat is niet onze doelgroep.. Ik zag er als enige geen probleem in. “ komt wel goed, hardlopen doe je met je benen.”

Meta en ik zijn bij 1 van de lopers thuis op visite gegaan om zo de loper en de begeleider te overtuigen dat hardlopen prima kan. De begeleider vond het spannend. Ik, ervaringsdeskundige (grapje ik heb gebluft!), heb haar gerustgesteld.

Trainen:

Waar gaan we verzamelen? Wij (alleen ik geloof ik) hebben een paar x bij de lopers thuis afgesproken. Centraal station verzamelen. Rondje ijzeren vrouw, Bossche Broek. Dit was niet
zo prettig. Meta had ook geen tijd meer ivm nieuwe baan. We hadden een centraal punt nodig om te verzamelen. Nu nam ik een auto mee om spullen in te leggen met oplopende kosten aan parkeergeld als gevolg. We spraken over ons nieuwe idee met Robert, voormalig eigenaar hardloopwinkel. “ start lekker hier” zei hij. “ Super fijn! We kregen daar zelfs gratis koffie!! We hadden een potje gemaakt om toch €0,50 cent per kopje te betalen en zo te sparen voor een eventueel cadeau voor Robert als bedankje voor zijn
gastvrijheid.

Ik vroeg wekelijks aan onze nog steeds trouwe buddy Brigitte of ze aub kon komen helpen. “ ik kom niet elke week hoor!’ Schatje is het he! We hadden een berichtje op Facebook geplaatst en daar kwam Wim aangefietst. “Ik kom een even kijken wat jullie aan het doen zijn” Wim zag ons prutsen (grapje!) en bood meteen zijn hulp aan. “We hebben geen geld he Wim” Hij heeft ons vanaf die dag altijd belangeloos geholpen. Tot dat. ..Elke woensdagochtend.

De hardloopwinkel

Er kwamen meer lopers, we werden te groot voor de winkel.ons te helpen. Onze eerste wedstrijden werden gelopen en sponsorgeld kwam binnen!

Atletiekvereniging Prins Hendrik:

We zijn bij OSS VOLO op gesprek geweest, hebben zelfs nagedacht over de roeivereniging en zijn uiteindelijk bij Prins Hendrik aangesloten. Tot op heden zijn we altijd super blij geweest met deze keuze! Ik hoop ook echt dat Running Blind er nog jaren blijft trainen en uiteraard ook snel weer een BBQ kan organiseren. We kunnen nu douche, omkleden. €1,- voor een kopje koffie of thee. We trainen regelmatig op de mooiste baan van Nederland en genieten van de bosrijke omgeving in Vught.

Sponsoring en bedank avonden:

We hebben diverse sponsor bedrage ontvangen, die komen niet zomaar aanwaaien! Ik probeer ze uit mijn hoofd op te noemen:

Michel veel foto’s en financiële steun.

Actiam, door Maarten geregeld.

Hardloopmaatje van mij.

Thermokleding/onderrmode van Ten Cate www.vetex.nl november 2017 en taart en een drankje bij d’n Boerderij

Omloop van Empel en Engelen Run gratis deelname en financiële ondersteuning

Kleding via Suzan van Bobach

Deelname Dak Drunen door Marcel

Actiam sponsorde ons ook met €500 www.actiam.nl

Wat zijn er een hoop dingen gebeurt… mooie lieve mensen ontmoet. Betty en Wim verloren. Hier word ik stil van… dat mag he. Door verhuizing, blessure, werk, studie en gezondheid en gedrag ook afscheid genomen van diverse, allemaal prachtige mensen! Mooie herinneringen heb ik zeker. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor alle energie, positief en negatief, die er in Running Blind Den Bosch is gestoken. Zonder wrijving geen glans! Ik hoop ook dat de energie te aller tijden door gegeven wordt en er nog veel km gelopen worden! Iedereen met zijn eigen doelen en gedachten.

Heel veel veilige, uitdagende, zware en mooie ontspannende kilometers gewenst voor iedereen! Ik ben trots op jullie!

Liefs Birte

Naar boven