Je bent hier:

Running Blind Leiden

Leiden    8  

In Leiden kunnen visueel beperkte mensen hardlopen en wandelen bij de Leiden Road Runners Club.

De LRRC is een wegatletiekvereniging met twee afdelingen, een voor hardlopen en een voor sportief wandelen. In november 2014 is hier de Running Blind afdeling Leiden van start gegaan. Inmiddels hebben 17 mensen met een visuele beperking van alle niveaus uit de omgeving van Leiden hun weg naar Running Blind gevonden. Hierop is het wandelen eveneens gestart. Sinds april 2018 is de Running Blind afdeling Leiden uitgebreid met het sportief wandelen.

{filename}
Fotografie Bureau JP

Sportief Wandelen

Donderdagochtend: kantine open vanaf 09.00 uur
Training: start 09.30 uur, einde 11.00 uur
Adres: Sportcomplex de Vliet, Voorschoterweg 8f, 2324 NE, Leiden
Trainer: Lony van de Bor

Elke donderdagochtend is er wandeltraining. Iedereen die niet of weinig kan zien en graag in beweging komt, is van harte welkom. Tijdens de training word je begeleid door een buddy. De trainer zorgt voor voldoende buddy’s en voor een gevarieerd trainingsaanbod. De uitdagende wandelroutes zijn in de directe omgeving van het clubgebouw te vinden (Polderpark Cronesteyn, Vlietland). Het clubgebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (buslijn 45).

Onder het motto “een Road Runner loopt nooit alleen” zorgen we voor elkaar, ter bevordering van de veiligheid van de wandelaar en ter bevordering van het groepsgevoel. Het groepsgevoel dat verder als vanzelf ontstaat bij de koffie na afloop van de training. De training start met een warming-up en eindigt met een cooling-down. Daartussen zit de kerntraining, het sportief wandelen.

RB Training


Donderdag: kantine open vanaf 9.00 uur.
start training 9.30 uur einde 11.00 uur
Adres: Sportcomplex de Vliet, Voorschoterweg 8f, 2324NE , Leiden
Trainers: Terry van Velthooven en Corrie Lansing. Tom Botermans assistent trainer.

Iedere donderdagochtend is er training. De lopers worden begeleid door een buddy. Veel leden van de LRRC hebben ervaring als buddy. Twee gediplomeerde trainers geven de training en zorgen voor voldoende buddy’s. We beginnen de training altijd met een warming up en loopscholing, gevolgd door een kerntraining (interval) en sluiten af met een cooling down. We trainen in verschillende niveaugroepjes en we gaan regelmatig naar de duinen. Na de training is er altijd tijd voor een bakkie koffie en een praatje.

Doelen
Ieder heeft zijn persoonlijke doel waar hij/zij voor traint. Wil je alleen je conditie verbeteren, je fitter voelen of een keer 5 km of 10 km lopen? We doen regelmatig mee met diverse loopjes of leuke evenementen door het hele land. Denk aan de Leiden Marathon, de Zevenheuvelenloop, trimloopjes, de Ladies Run, het Z&Z circuit, Rotterdam minimarathon of estafette, de 20 van Alphen, de 15 km van Wassenaar, Groene Hardloop, enzovoort.

Clubtrainingen LRRC
Naast de wekelijkse RB training op donderdag kunnen slechtziende lopers ook op andere dagen met de reguliere clubtrainingen meedoen. En naast de trainingen zijn er voldoende andere activiteiten om aan deel te nemen zoals de jaarlijkse barbecue, een gezellig sportweekend, diverse trimloopjes, kaartavonden, popquiz. Tevens organiseert de club jaarlijks een diner om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Meer info over de Leiden Road Runners Club: www.lrrc.nl

Buddy’s
Wij zoeken nog buddy’s om onze poule uit te breiden. Lijkt het jou leuk om een ander te begeleiden? Stuur hiervoor een mailtje naar: leiden@runningblind.nl.
Kijk ook eens bij de tips.

Meer info over Running Blind Leiden bij Ruud Warmerdam: leiden@runningblind.nl

Naar boven