Je bent hier:

Running Blind De Betuwe

 1  

In Tiel is Running Blind De Betuwe van start gegaan.

{filename}
Opwarmen voor de Nordic Walking training in Tiel.

Start

In februari 2017 werd op Atletiek en Wandelsportvereniging Astylos een open dag georganiseerd voor geïnteresseerde visueel gehandicapten en begeleiders. De dag werd opgeluisterd door Running Blind Rotterdam die langskwam met hun trainer en verschillende lopers. Deze enthousiaste trainer verzorgde de clinic Nordic Walking. Hij liet ons ervaren hoe het is als je zonder zicht maar met de Nordic Walking stokken loopt, terwijl je instructies opvolgt. Je kon ook deelnemen aan een hardloopclinic die werd verzorgd door een voormalige sprintcoach van de paralympische ploeg. Zo kon je ervaren hoe het is om zonder zicht hard te lopen terwijl je je bij het volgen van de trainingsinstructies laat leiden door je buddy met wie je met een rood lint aan je hand verbonden bent. Als kers op de taart was er een jeugdtraining voor de jongste Running Blind deelneemster, vijf jaar oud, die werd verzorgd door één van onze eigen jeugdtrainers.

Tijdens de Roel Boerma Loop een maand later, gaven de wandelaars en hardlopers van Running Blind Rotterdam opnieuw extra glans aan deze wedstrijd voor het goede doel.

En nu in mei 2017 is het dan zover. In samenwerking met de landelijke stichting Running Blind en met Oogcafé Tiel en GSF/Uniek Sporten is op Astylos de afdeling Running Blind De Betuwe opgericht. We noemen onszelf Running en Walking Blind De Betuwe. .

Astylos

Astylos is de Atletiek- en Wandelsportvereniging van Tiel. Er zijn wandel- en hardloopgroepen op verschillende dagen. Astylos heeft een grasatletiekbaan, een clubhuis met kleed- en doucheruimte, een kantine en overige faciliteiten zoals een fitnessruimte. Astylos staat open voor blinden en slechtzienden en wil hen helpen om te gaan wandelen of hardlopen. Running en Walking Blind De Betuwe is om die reden opgericht.

Running en Walking Blind De Betuwe

is er voor mensen met een visuele handicap die willen wandelen of hardlopen. Voor beginners en gevorderden. Voor jong en oud.

Wandelen en hardlopen met een visuele handicap

Woon jij in Tiel of directe omgeving en wil je graag wandelen of hardlopen in groepsverband, dan is Astylos wellicht wat je zoekt. Bij Astylos kun je namelijk instromen in één van de bestaande wandel- of hardloopgroepen. Wij willen rekening houden met jouw wensen en jouw visuele beperking. We kunnen op zoek gaan naar een enthousiaste en bij jou passende buddy, trainer en trainingsgroep. Zo kun je conditie opbouwen en werken aan je looptechniek. Bovendien train je samen met andere enthousiaste sporters zodat je gemotiveerd wordt om vol te houden. En het is gezellig bovendien.

De training

Een hardlooptraining op de grasatletiekbaan wordt gegeven in groepsverband en verzorgd door een door de KNAU opgeleide trainer. Hij/zij leidt de training en geeft je praktische aanwijzingen. Een hardlooptraining bestaat uit een aantal vaste onderdelen. We starten met samen inlopen. Daarna doen we warming-upoefeningen en loopscholing. Vervolgens is er een interval- of trajecttraining. Tenslotte lopen we samen uit en eindigen we met een cooling down. Je hebt dan een uur intensief gesport. Daarna kun je douchen en de gezelligheid opzoeken in de kantine. Je kunt er ook voor kiezen om in te stromen in één van de wandelgroepen.

Trainingstijden

Informatie over de trainingen kun je vinden op de site van Astylos:

Contact

Heb je zin om te wandelen of hardlopen bij Astylos, neem dan contact op met Willem Hagenaar. Email: debetuwe@runningblind.nl.

Telefoon: 0344 – 624589 of 06 - 25591550

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Heb je belangstelling, maar is er toch iets wat je tegenhoudt, laat het dan ook weten. We zoeken naar een oplossing. Natuurlijk kun ook eerst meedoen met een proeftraining.

Je bent van harte welkom.

Naar boven