Je bent hier:

Groet uit Schoorl

Alkmaar  

Zondag 9 februari hebben Nyash Karanja en buddy Monique van der Voort de prachtige maar natte en winderige Groet uit Schoorl gelopen. Hoe het hen is vergaan lees je hieronder in het verslag van Monique.

{filename}
Nyash en Monique hebben het bijna volbracht

Samen de halve marathon van Schoorl

Het is zo heerlijk om hard te lopen, in een bos, park, duinen of op het strand. Zelf geniet ik al jaren van het hardlopen en ook in mijn werk als runningtherapeut loop ik veel. Steeds vaker kwam het idee terug om als buddy te willen gaan lopen. Uiteindelijk wil je toch dat iedereen een kans krijgt, om te kunnen geniet van het hardlopen en zo ook slechtzienden!

Het Running Blind netwerk

Via Carolien Bekedam van Eck van Running Blind Amsterdam kwam ik in contact met Nyash. In het eerste telefoongesprek was er een duidelijke click en wat me vooral is bij gebleven was haar vraag ” hoe hard loop jij?”. We spraken af en we hebben samen een rondje hard gelopen. Dat ging zo ontzettend goed dat we na een paar keer besloten mee te gaan doen met de Groet uit Schoorl. Als voorbereiding hebben nog een paar keer samen gelopen. Gelukkig heeft Nyash meerdere buddy's waardoor een training voor een halve marathon mogelijk was.

De wind door je haren

Het rennen gaat heel gemakkelijk met Nyash, ze kan gelukkig nog een beetje zien waardoor ze achter je aan kan lopen. Als je ongeveer hetzelfde tempo en afstanden loopt, kun je als snel samen lopen. Voor Nyash is het heerlijk om buiten te kunnen lopen en de wind te kunnen voelen. Soms gaat het zo gemakkelijk dat je bijna vergeet dat ze slechtziende is. Ook als je helemaal niet kunt zien, kun je nog hardlopen dat kan dan door middel van een lint.

Zandstralen

Zondag 9 februari 2014 was het zover, samen de halve marathon van Schoorl! Het weer was bar en boos, regen, windkracht 6 maar we gingen ervoor. De route was veranderd en zeker verbeterd. Eerst door het dorp en daarna door de duinen. Duinen omhoog en omlaag, pal tegenwind, de zandkorrels vlogen in ons gezicht. Na 15 km kregen we voor de wind en dat konden we gebruiken. Daarna nog een laatste kilometer door het dorp. Het ging ontzettend goed en de reacties van de medelopers waren erg leuk. Als we weer wat mensen inhaalden dan kreeg Nyash vaak te horen ” wat knap ” , ” respect “, of ” wat een prestatie”. Ontzettend leuk waren deze reacties. Nog 500 meter en toen samen over de finish. We waren ontzettend blij en wat een resultaat 1 uur en 57 minuten! We hebben samen genoten, zo trots op Nyash, haar eerste halve marathon. En Nyash wat zo blij, zonder buddy had dit haar nooit gelukt.

Wij gaan verder… op naar ons volgend rondje en wedstrijd.

Foto: Tjerk Laan

Naar boven