Je bent hier:

Over ons

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een communicatie en public relations bestuurslid, een secretaris, een penningmeester en een algemeen bestuurslid. De bestuursleden worden benoemd voor een periode van drie jaren. We streven er naar de bestuursfuncties dubbel in te vullen: door iemand met en iemand zonder een visuele beperking.

Voorzitter

De voorzitter geeft algemene leiding aan de stichting en het bestuur en is het eerste aanspreekpunt voor bestuursleden. De voorzitter is ook het eerste aanspreekpunt in geval van vragen en opmerkingen van contactpersonen van de afdelingen, en andere belanghebbenden van de stichting.

Kitt Bosman is op dit moment vice-voorzitter. Je kunt haar bereiken via het email adres: voorzitter@runningblind.nl

We hebben momenteel dus een vacature voor een slechtziende of blinde voorzitter. De vacaturetekst in pdf-formaat.

Communicatie en PR bestuurslid

Het communicatie en PR bestuurslid vertegenwoordigt de stichting naar buiten toe en onderhoudt contacten met bevriende organisaties. Daarnaast voert het communicatie en PR bestuurslid de eindredactie over de inhoud van de website en beheert de toegangsrechten van de website gebruikersgroep en de e-mail adressen van Running Blind.

Joost van Gent en Jan Wapenaar zijn op dit moment de communcatie en PR bestuursleden. Je kunt hen bereiken via het emailadres: info@runningblind.nl

Penningmeester

De penningmeester beheert de bankrekeningen en voert de financiële administratie voor de stichting. De afdelingen voeren een eigen financiële administratie. De penningmeester draagt daarnaast zorg voor het opstellen van een begroting van de stichting. Elk jaar maakt de penningmeester het financieel jaarverslag voor de stichting.

Bert van Leeuwen is penningmeester. We zoeken dus nog een nieuwe penningmeester met een visuele beperking. Je kunt haar bereiken via het emailadres: penningmeester@runningblind.nl

Secretaris

De secretaris houdt de administratie en correspondentie bij, bereidt de vergaderingen voor, en notuleert. De secretaris is daarnaast verantwoordelijk voor het schrijven van donatie- en subsidieverzoeken, brieven, uitnodigingen, etc.

Peter van der Mast is op dit moment als enige secretaris. We zijn al enige tijd op zoek naar versterking voor deze functie! Interesse? De vacaturetekt in pdf-formaat. Neem daarna contact op via het emailadres: secretaris@runningblind.nl

Algemeen bestuurslid

Netty Dorrestijn is tijdelijk toegetreden tot het bestuur. Zij was lid van de Raad van Advies.


Ons CBF-erkenningspaspoort

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via onderstaande banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Naar boven