Je bent hier:

Voor John Stoop komen dit jaar nog meer dromen uit

John Stoop had, als een van de oprichters van Running Blind, een droom om in het tienjarig bestaan van Running Blind met een compleet team van Running Blind de Roparun te lopen.
Die droom gaat tijdens de Pinksteren in vervulling. Maar ook de droom om in het tiende jaar 10 afdelingen te hebben is waar geworden. De Betuwe is net als nummer 12 gestart!

{filename}
John vertelt over zijn droom voor de camera van TV Rijnmond.

Aanstaand Pinksterweekend wordt de 26e editie van de Roparun gehouden.

Dit jaar doet Running Blind voor het eerst mee aan de Roparun met een eigen team. Acht hardlopers met een visuele beperking lopen non-stop met hun buddy’s in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam, voor het goede doel. In 10 etappes van in totaal 560 kilometer, hopen zij op maandag 5 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Johns droom

Hardloper John Stoop is jaren geleden bijna volledig blind geworden door trombose in zijn ogen. Door zijn ziekte verandert zijn leven drastisch. Er volgt een heftige periode van boosheid en verdriet. Hij kan niet meer werken en begint met drinken. Wanneer hij beseft dat hij zijn gezin dreigt te verliezen, zet hij de knop om en besluit weer te gaan hardlopen. John kan daardoor zijn hoofd leegmaken en zijn leven krijgt weer perspectief. John Stoop is een van de oprichters van Running Blind Nederland – hardlopen en nordic walking voor iedereen met een visuele beperking. Na zijn eigen eerste Roparun in 2012, droomt John ervan om ooit de Roparun te lopen met een team van hardlopers met een visuele beperking. Tien jaar na de oprichting van Running Blind wordt zijn droom werkelijkheid.

Met deze bijzondere hardloopprestatie wil Running Blind geld ophalen voor mensen met kanker, onder het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Iedereen kan via sms nog een snelle donatie doen van 3 euro. Stuur een sms naar ROPARUN(spatie)130 naar 4333 via je mobieltje.

Iedereen kan het team volgen via Twitter, Facebook en de speciale website www.roparunningblind.nl Internetradio Horizon (van de oogvereniging) zendt binnenkort een audioverslag van de loop uit.

Running Blind De Betuwe

Running Blind De Betuwe is als 12e afdeling van Running Blind deze maand van start gegaan. Een meer dan mooie mijlpaal in 10 jaar Running Blind. Lees er meer over via de link: http://www.runningblind.nl/regios/running-blind-de-betuwe

Naar boven