Je bent hier:

Visio personeel maakt kennis met RB.

 63  

Op vrijdag 2 oktober was Running Blind aanwezig op de personeelsdag van Visio.
Op het mooie sportcomplex van het NOC/NSF op Papendal kregen twee groepen een clinic van Ceel en John.

{filename}
in duo's met bril en koord op de baan.

De clinic

De clinic bestond uit verschillende delen. Allereerst werd er verteld hoe RB was ontstaan en wat onze doelen zijn. Daarna vertelden John vanuit zijn ervaring als slechtziende en Ceel vanuit zijn ervaring als buddy waar er op gelet moest worden.

Aan de slag

Al snel werden er dup's gevormd en allen moesten een keer met de bril op in blind vertrouwen met zijn buddy aan de gang. De warming up, de looptechniek en ook oefenen met de slalom en een soort stoep, werden gebruikt om de werkelijkheid zo dicht als mogelijk te benaderen.

Een eye opener

De lopers van Visio vonden de ervaring zeer bijzonder en hadden dan ook veel respect voor onze buddy's en visueel beperkte lopers van Running blind en al snel werd het woord eye opener gebruikt. Mooi toch dat ook zij ervaarden dat het hardlopen met een beperking wel heel mooi kan zijn.

Naamsbekendheid

Al waren we bij velen bij Visio al bekend, dankzij deze clinic zijn we nog bekender geworden en met een stapel flyers en een poster gingen de lopers van Visio voldaan maar ook vermoeid naar de kantine. Laten we hopen dat door deze dag RB nog sneller zal groeien in Nederland.

Naar boven