Je bent hier:

Veel lopers Running Blind in Linschotenloop

 1  

Het dorp Linschoten is op zaterdag 19 december 2015 gezellig vol met deelnemers aan de 38ste editie van de Linschotenloop. Vele duizenden lopers komen dan naar Linschoten om een goede sportieve start te maken van de kerstvakantie. Dit jaar neemt er ook een relatief groot aantal lopers van Stichting Running Blind deel aan deze loop. Deze lopers lopen in duo’s, een loper en een buddy. Zes duo’s gaan op pad vanuit de Nordic Walking groep van Running Blind en er verschijnen 20 personen aan de start voor de hardloopafstanden.

{filename}
Foto van de Linschotenloop (uit 2012)

Verbonden met een rood koord

Mensen die niet of niet goed kunnen zien hebben allerlei hulpmiddelen om het dagelijks leven te vergemakkelijken. Maar buiten sporten is er vaak niet bij. Terwijl dat juist een goed middel kan zijn tegen bijvoorbeeld eenzaamheid, gewichtsproblemen en verveling. Met hulp van de stichting Running Blind lopen een buddy en iemand die visueel beperkt is naast elkaar, verbonden met een rood koord. Running Blind wil graag alle lopers en loopsters met een visuele beperking ondersteunen. De stichting doet dit door het koppelen lopers en buddy's, door voorlichting en clinics en door het geven van trainerscursussen.

Groei

De mensen die Running Blind support met hardlopen, hebben daar heel veel baat bij. De stichting is in 2007 opgericht en uitgegroeid van een lokaal Rotterdams initiatief tot een organisatie met acht regionale afdelingen. Deze afdelingen zijn allemaal verbonden aan een atletiekvereniging waar de wekelijkse trainingen voor lopers en buddy’s plaats vinden. Maar de stichting wil verder groeien en alle lopers en loopsters met een visuele beperking ondersteunen, dus ook in de regio's waar geen afdeling van Running Blind actief is. Hiervoor wordt in 2016 bijvoorbeeld een voorlichtingsfilm voor buddy’s gemaakt.

Naar boven