Je bent hier:

TV opnames Zappsport met Running Blind

 1  

Dinsdag 17 april was de atletiekbaan AAV ’36 in Alphen aan den Rijn het decor voor de opnames van Zappsport met als onderwerp Running Blind. Zappsport is een kinderprogramma waarin een meiden- en jongensteam strijden in een battle.

{filename}
De meiden van klas 7a van de Vroonhoeve uit Alphen samen met Naomi van As, Jolanda en Nienke.

Dit keer was de battle hardlopen met obstakels als iemand met een visuele beperking en zijn/haar buddy. In mei zal de uitzending zijn. De precieze datum wordt nog bekend gemaakt.

Speciaal voor deze opnames had Zappsport contact gezocht met Running Blind Nederland. Joost van Gent, vrijwillig bestuurslid PR , kon deze kans natuurlijk niet voorbij laten gaan. Hij zorgde er ook voor dat de teams begeleid werden door mensen met een visuele beperking. Voor het meidenteam stond Jolanda van Leeuwen klaar met haar buddy Nienke. En
voor het jongensteam Daniel Knegt en zijn buddy Koen. Daniel traint ook bij AAV’36 en samen met Koen vormt hij Team Daniel Knegt. Daniel is ook Sportman van het Jaar 2017.

Vanuit Zappsport was een heel tv-opnameteam aanwezig met Ron Boszhart en Naomi van As als presentatoren.

De kinderen kwamen van de Vroonhoeve, klas 7a. Vier jongens en Vier meisjes mochten mee doen. In de klas hebben zij zelf een battle gehouden om te bepalen wie er mocht komen. Wel kwam de hele klas aanmoedigen.De deelnemers kregen speciale brillen op zodat ze konden ervaren wat echt blind-zijn is. Ook oefenden zijn met het lopen met een buddy. Een hele ervaring voor hen.

Wie uiteindelijk de winnaars waren… dat is binnenkort te zien op Zappsport.

Naar boven