Je bent hier:

Slechtziende in Roparun

Rotterdam    8  

Voor de tweede achtereenvolgende keer deed een zeer slechtziende loper van Running Blind mee met de Roparun vanaf Hamburg naar Rotterdam.

{filename}
Flora Holland team bij de directie.

Wat is de Roparun

De Roparun is een loop die zowel in Hamburg als in Parijs van start gaat en waarin lopers elkaar in estafettevorm aflossen.

De te lopen afstand is totaal ruim 550 kilometer en wordt door 8 lopers verdeeld in twee teams gelopen.

De teams die mee doen halen geld op voor de Stichting Roparun, die daarmee vele projecten op het gebied van kanker ondersteunt.

John Stoop

De zeer slechtziende loper John Stoop en zijn buddy Jos Cornellissen, liepen in het Flora Holland team, die als enige vorig jaar reageerde op een tweet van John, die graag mee zou willen lopen met de Roparun. Dit jaar mochten beide lopers met de rest van hun team finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

De tocht.

De tocht vanaf Hamburg was weer een geweldige ervaring en ondanks het koude en natte weer liep het Flora Holland team drie uur sneller dan vorig jaar.

Dag en nacht werd er gelopen en de lopers konden alleen maar goed presteren doordat iedereen zijn steentje bij droeg. Zowel de masseurs, de chauffeurs, de catering als de fietsende begeleiders, zijn net zo belangrijk als de lopers en dat maakt het ook zo'n mooi evenement.

Trots

John Stoop is trots op zijn prestatie en wil iedereen van Flora Holland bedanken, dat hij deel mocht uitmaken van dit geweldige team en hij hoopt dat in de toekomst bij andere teams ook blinde of slechtziende lopers mee gaan doen.

Naar boven