Je bent hier:

Running Blind organiseert clinic voor studenten Wageningen

 4  

Zaterdag 9 juni 2018 organiseert Running Blind met een team van meer dan 10 vrijwilligers een clinic Blind hardlopen voor studenten van alle universiteiten in Nederland.

{filename}
Lopers met een simulatiebril tijdens het jubileum van Running Blind

Een unieke kans om je te verplaatsen in iemand anders

Zaterdag 9 juni 2018 organiseert Running Blind met een team van meer dan 10 vrijwilligers een clinic Blind hardlopen voor studenten van alle universiteiten in Nederland. Aan dit sportevemement GNKS (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) doen meer dan 1500 studenten mee. Dit keer in Wageningen op het sportterrein bij de Wageningen Universiteit die 100 jaar bestaat. Running Blind is het goede doel voor 2018. Als tegenprestatie geeft Running Blind studenten de mogelijkheid om als buddy te lopen of te ervaren hoe het is om blind te lopen met een van de vier verschillende simulatiebrillen van het Oogfonds. Deze brillen zijn speciaal gemaakt voor de Actie Blind voor 1 dag waar Running Blind ook medewerking aan verleent.

Onder leiding van Running Blindtrainer Willem Slotboom worden door de vrijwilligers vier clinics van drie kwartier georganiseerd. Aan elke clinic kunnen 30 studenten mee doen om Blind hardlopen te ervaren.

Iedere student die mee wil doen kan zich op zaterdag 9 juni tussen 12.30 en 16.30 uur melden bij de Rode Running Blindtent die naast de atletiekbaan staat aan de Bornsesteeg in Wageningen.

Studenten die dan niet mee kunnen doen kunnen nog wel meedoen aan de actie Blind voor 1 dag van het Oogfonds op donderdag 21 juni (www.blindvoor1dag.nl). Verderop in het jaar is in Zeist de BlindRun (13 oktober). Ook hieraan kunnen studenten meedoen voor het goede doel. Ook hier worden simulatiebrillen ingezet.

Op 9 juni worden flyers van beide evenementen uitgedeeld bij de Running Blindtent.

Voor meer informatie over de GNSK : www.gnsk.nl

Naar boven