Je bent hier:

Running Blind met 12 lopers aan de start van NN Egmond Halve Marathon

Zondag 13 januari 2019 staan er 12 lopers van Running Blind aan de start van de NN Egmond Halve Marathon. Acht lopers doen mee aan de halve marathon. Vier lopers kiezen voor de kwart marathon.

Zondag 13 januari 2019 staan er 12 lopers van Running Blind aan de start van de NN Egmond Halve Marathon. Acht lopers doen mee aan de halve marathon. Vier lopers kiezen voor de kwart marathon. Running Blind kan meedoen dankzij NN Group en Fonds Gehandicaptensport.

De deelnemers van Running Blind lopen altijd in tweetallen. Een van de twee lopers is blind of slechtziend. De andere loper is zijn of haar buddy. Door middel van een koord zijn zij met elkaar verbonden. De buddy loodst de blinde of slechtziende loper over het parcours. Running Blind is ook aanwezig in sporthal De Watertoren om nieuwe buddy’s te werven en om meer bekendheid te geven aan het bestaan van Running Blind zodat meer blinden en slechtzienden kunnen gaan of blijven hardlopen.

Drie jaar lang krijgt Running Blind steun van NN Group en Fonds Gehandicaptensport om meer mensen aan het lopen te krijgen. Dit doen we door promotie, zichtbaar te zijn in wedstrijden en loopevenementen door heel het land. Maar ook door het opleiden van trainers en buddy’s en het ondersteunen van atletiekverenigingen en loopgroepen die aan de slag gaan met blinde- of slechtziende lopers binnen hun club.

In maart en april verschijnen er ook lopers van Running Blind aan de start van de NN CPC Loop Den Haag en de NN Marathon Rotterdam. In het najaar staat de NN Zevenheuvelenloop op het programma. Naast hardlopen heeft Running Blind ook groepen Nordic Walkers en wandelaars.

De lopers zijn herkenbaar aan het opschrift Running Blind op voor- en achterkant van het shirt. Dit jaar lopen de deelnemers in zwarte shirts met witte opdruk. Nike heeft dit mede mogelijk gemaakt.

Naar boven