Je bent hier:

Running Blind maakt filmserie over motivatie en instructie bij hardlopen met een buddy

 

Met behulp van deze instructiefilms kunnen beginnende koppels (loper met een visuele beperking en een ziende buddy) leren hoe ze bepaalde handelingen tijdens het lopen kunnen uitvoeren.

{filename}
Filmmaker Erik Godijn in actie tijdens een van de filmopnamen bij Running Blind

Deze introductie- en trainingsvideo''s zijn gemaakt voor en door blinde en slechtziende lopers en hun buddy’s. Met behulp van deze instructiefilms kunnen beginnende koppels (loper met een visuele beperking en een ziende buddy) leren hoe ze bepaalde handelingen tijdens het lopen kunnen uitvoeren. Naast een motivatievideo bestaat de serie uit de onderdelen: parcours verkennen, obstakels, bochten nemen, lopen in een stedelijke omgeving, wanneer ben je klaar voor een wedstrijd, de start van een wedstrijd, de waterpost en niet-zigzaggen op een parcours.

De video’s zijn gemaakt door Running Blind in samenwerking met filmproducent Erik Godijn van Overgrenzen.net en cameraman Dietert Bleijs.

Dank aan alle lopers en buddy's

Dank aan alle lopers en buddy’s van Running Blind die hun kennis en kunde beschikbaar hebben gesteld. Speciale dank aan de lopers: Annemarie Nodelijk, Daniëlle Beerenfenger, Joan Titarsolej en de buddy’s: Hilda van der Veen, Ben van de Ven, Swie Tjiang Tan en trainer Rob Baars die een of meerdere dagen een gewelidge rol hebben gespeeld voor de camera. Ook dank aan de organisatoren van de Posbankloop in Velp waar we de filmopnamen over de start hebben mogen opnemen.
Zonder de financiële steun van de vereniging Bartiméus Sonneheerdt (www.steunbartimeus.nl), het Oogfonds, de Atletiekunie en de organisatie van de 3Bergenloop was deze productie niet mogelijk geweest.

De films zijn te bekijken via Youtube. Zie onder of kopieer de volgende link in uw browser: https://www.youtube.com/watch?v=3LAKoapJslQ&list=PLS7sh1QpMYMk_dgKbbnug3DuMXS-GkW42

Je kan ook de films afzonderlijk bekijken op de pagina: Instructiefilms voor lopers en buddy’s

Video’s

Naar boven