Je bent hier:

Running Blind Leiden brengt Olympische vlam van Athene naar Leiden

Dit voorjaar doet een groep lopers en buddy's van Running Blind Leiden mee met de uitdaging om vanuit de Leiden Marathon de Olympische vlam van Athene naar Leiden te brengen. Een uitdaging die wellicht ook voor andere regio's van Running Blind interessant is?

Hoe mooi is het om te zien dat de Olympische Vlam vanuit Athene door sportieve grootheden wordt overgebracht naar de plaats waar de Olympische Spelen worden gehouden. Nooit zal een gewone sterveling met deze vlam kunnen lopen. TOCH IS ER NU DE KANS OP DEZE UNIEKE ERVARING

Een afgeleide van de Olympische Vlam is de Marathon Vlam die altijd brandt in het stadje Marathon in Griekenland waar in 490 voor Christus de Perzen werden verslagen en Pheidippides na het brengen van dit mooie nieuws naar zijn koning in Athene het leven liet. Deze Marathon Vlam wordt jaarlijks ceremonieel gebracht naar de Athene Marathon van waaruit andere marathons in de wereld de vlam mogen komen halen om op die manier aandacht te vestigen op de wereldvrede, fair play in de sport en het stimuleren van sporten door kinderen.

DE LEIDEN MARATHON IS DE ALLEREERSTE MARATHON IN DE WERELD DIE DE VLAM OVER DE HELE ROUTE VAN ATHENE
HARDLOPEND NAAR LEIDEN WIL BRENGEN. DAAR KUN JIJ ONDERDEEL VAN ZIJN.

We lopen door Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Nederland.

De Leiden Marathon organiseert dit unieke project om haar 30e verjaardag te vieren en doet dat vooral voor een goed doel, het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. Partner in dit project is de eveneens jarige (5 jaar) TK Challenge Foundation die teams en support levert. Andere partner is de Leiden Road Runners Club, waar vanuit de Leiden Marathon is geboren.

Er zijn 37 teams nodig om de vlam naar Leiden te brengen. 1 van die teams is in ieder geval het team van Running Blind Leiden. Maar er is ruimte voor meer teams van Running Blind.

Er wordt wel wat gevraagd van de teams.

EEN TEAM CONFORMEERT ZICH DOOR AANMELDING AAN:

·
Het hardlopen van 84 kilometer (2 keer de marathonafstand) om de Marathon Vlam van Athene naar Leiden te brengen. Het team bestaat uit tenminste 4 en ten hoogste 6 hardlopers die ieder een hele,halve of kwart marathon lopen.

·
Het leveren van twee fietsers en een chauffeur (mogen ook de lopers zijn).

·
Het inbrengen van tenminste € 2.000 voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Hoe meer geld, hoe hoger op de ranglijst en hoe meer roem.

·
Het verschijnen met het volledige team op het afgesproken tijdstip op de afgesproken plaats op de route van De Marathon Vlam van Athene – Leiden. Dit doet het team op eigen gelegenheid en op eigen kosten.

·
Het team geeft een voorkeurtijd door, waar indien mogelijk rekening mee wordt gehouden.

·
Het team dient vooraf door te geven wat ongeveer de loopsnelheid is.

·
Het schema gaat uit van 10 km per uur gemiddeld.


HET TEAM KRIJGT ERVOOR TERUG:


-De unieke ervaring van het lopen met De Marathon Vlam.


-Een unieke penning die speciaal voor deze koeriers wordt ontworpen en geperst.


-Iedere loper een door de autoriteiten ondertekend certificaat dat verklaart dat je met De Marathon Vlam hebt gelopen op de route Athene – Leiden.


-Verzorging (slapen, eten, transport naar de wisselplek vv) vanaf een dag voor tot en met een dag na het lopen van het eigen traject.


-Op de website de notering als team en als individueel lid van het Athene – Leiden Marathon.


-Als team opname in het donatieklassement.


-Eeuwige roem en dank van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis.

Meld je met jouw team aan voor dit evenement.

Wil je eerst meer weten hoe Running Blind Leiden dit gedaan heeft? Neem contact op via leiden@runningblind.nl

Naar boven