Je bent hier:

Running Blind Jubileumweekend meer dan geslaagd!

 7  

Het 10-jarig bestaan van Running Blind hebben we op 7 en 8 oktober gevierd met meer dan 150 deelnemers. Lopers en vrijwilligers van al onze 11 regiogroepen maakten deze twee dagen samen met de studenten van CIOS Arnhem tot een mooi event.

{filename}
De hele groep voor het complex van Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Twee dagen met elkaar heel veel beleven. Het organiserend comite vanuit Running Blind is bijna een heel jaar bezig geweest met de voorbereidingen. Dat is niet voor niets geweest. Zaterdag werd iedereen als een echte gast ontvangen bij een echte Running Blindincheckbalie in de hal van hotel Papendal. Met een rode loper!

Na het inchecken kon iedereen zijn/haar spullen op de hotelkamers zetten en een keuze maken uit 11 workshops. Iedereen kon zich inschrijven voor twee onderdelen. Van Pilates, voeding en yoga en Chi tot Boot Camp, Nordic Walking met Cees, een buddy-training en Voetgolf. Ondanks dat het weer wat tegen zat en er een aantal workshops binnen moesten plaastsvinden zaten ze allemaal vol.

€ 4000 Van Lanschot Kempen Foundation

Voor de start van de workshops kreeg Joan, op haar laatste dag als voorzitter van Running Blind nog een cheque van 4.000 euro uit handen van Bas Haasnoot van de Van Lanschot Kempen Foundation en h et Van Lanschot Runningteam voor het jubileum en voor de inzet van trainers.

Esther Vergeer over goud

Na de workshops kon iedereen opwarmen, uitdruipen en bijkomen met een kopje koffie of een glaasje. Annemarie Nodelijk uit Rotterdam toonde haar tassencollectie en na het voortreffelijke buffet was het tijd voor de presentatie van Olympisch- en Wereldkampioene rolstoeltennis Esther Vergeer. Met haar levensverhaal over sport en keuzes maken inspireerde ze de hele zaal, Na afloop kreeg ze heel veel levensvragen van Running Blindsporters.

Afscheid van Joan en John

Hierna was het tijd voor het afscheid van Joan Titarsolej als voorzitter en John Stoop als PR-man van Running Blind. Samen zijn zij de oprichters van Running Blind die het 10 jaar lang volgehouden hebben. Netty Dorrestijn had een mooie film van MAX over de beginjaren van Running Blind en een mooie spreuk van Loesje tot besluit. Beiden kregen een fotocollage in zwart-wit-rood op aluminiumplaat als aandenken.

De avond eindigde met een workshop Salsadansen door dansschool Blinde liefde voor Salsa en muziek van DJ Mek.

Sponsorloop Oogfonds

Zondagochtend was het vroeg op voor de groepsfoto en de sponsorloop voor het Oogfonds. Meer dan honderd deelnemers aan de 5 en 10 kilometer en een aantal Nordic Walkers en wandelaars gingen met een stralend zonnetje van start op het mooie parcours dat door Dorremieke en de studenten van CIOS was uitgezet in het parkgebied rond Papendal. De foto's van Bas van Binnendijk en Jan Wapenaar die tijdens de loop zijn gemaakt vind je terug in de diashow die altijd draait op de homepage van deze website. De foto's staan in het fotoalbum van Running Blind.

Na de inspirerende doe-workshop van Koen de Jong van Sportrusten over ademhaling en hardlopen werd het jubileum afgesloten met het overhandigen van een vette checque van bijna € 5.000 aan Edith Mulder, dirrecteur van het Oogfonds die zeer content was met dit geweldige sponsorbedrag voor haar onderzoek naar Oogziekten.

Naar boven