Je bent hier:

Running Blind bestaat 10 jaar

Running Blind helpt al tien jaar lopers met een visuele beperking letterlijk en figuurlijk op weg

{filename}
Landelijke Running Blind bijeenkomst in Utrecht 2016 door Bas van Binnendijk

Toen 10 jaar geleden een paar mensen in het Oogziekenhuis in Rotterdam samen besloten om hardlopen als instrument in te zetten om blinden en slechtzienden sociaal in beweging te krijgen konden ze niet weten dat er nu al 11 regiogroepen in Nederland zijn waar meer dan 150 lopers wekelijks bijeenkomen en samen sporten. Elke maand staan er lopers van Running Blind aan de start bij regionale loopevents. Afgelopen voorjaar deed een compleet team van Running Blind mee aan de Roparun van Hamburg naar Rotterdam (572 km).

Running Blind viert het 10 jarig bestaan met clinics en sponsorlopen op het Nationaal Olympisch Sportcentrum Papendal in Arnhem. Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober staat Papendal in het teken van sport en ontmoeting voor en door mensen met een visuele beperking.

Programma jubileum

Aan het jubileumweekend op Papendal doen 150 slechtziende en ziende lopers mee. Naast clinics over o.a. voeding, ademhaling, yoga, pilates en massage staan er ook looponderdelen op het programma. Zaterdag is er een inspirerende peptalk van Ester Vergeer die aan de hand van haar eigen ervaringen als para-olympisch en veelvoudig wereldkampioen rolstoeltennis uitlegt wat sport met je doet. De avond wordt vervolg met een Salsa workshop die gegeven wordt door een slechtziende dansdocente en een feest. Zondagochtend is er een 5 en 10 kom loop en een parcours voor Nordic Walkers. De opbrengst van deze sponsorloop is voor het oogfonds voor meer onderzoek naar oogziektes. Tijdens het jubileum nemen Joan Titarsolej en John Stoop na 10 jaar afscheid als bestuurslid van Running Blind. Zij zijn twee van de oprichters van Running Blind.

Hardlopen, Nordic Walking en wandelen zijn populair. De afgelopen twee jaar verdubbelde het aantal regiogroepen bij Running Blind. Bijna alle groepen zijn in de regio onderdeel van een atletiekvereniging waar ook mensen zonder beperking sporten. Het is Running Blind gelukt om er een echte integratiesport van te maken.

Naar boven