Je bent hier:

Rotterdam Marathon 2013

Rotterdam    28    2

De Rotterdam estafette Marathon 2013 was weer een groot succes. Ondanks dat het warm en benauwd was, hebben alle lopers en loopster weer genoten van de prachtige entourage van Rotterdam en het dol enthousiaste publiek.

{filename}
Met z'n allen over de finish

Vroeg in de ochtend, verzamelden de lopers van Running Blind, Stichting MEE en de Pamijer zich bij MEE.
De nummers en shirts werden uitgedeeld en de buddy's en lopers vormden de duo's die zouden gaan lopen tijdens de estafetteloop.
Het beloofde een mooie maar warme dag te worden.

De start.

De startlopers gingen naar de Coosingel en de rest ging naar de bussen die klaar stonden om de lopers naar de wisselpunten te brengen.

Het startschot ging af en onze starters probeerden zoveel mogelijk tussen de menigte in hun ritme te komen.

Dat valt niet mee, zeker als je bedenkt dat je weinig of niets kan zien.

Wisselpunten.

Bij de wisselpunten werden de linten, die je moest dragen, doorgegeven aan de nieuwe lopers, die dan weer zo snel als mogelijk naar het volgende wisselpunt liepen.

Op de wisselpunten is het een drukte van belang en het valt dan ook niet mee om je medelopers te vinden. Gelukkig ging het toch allemaal goed.

Temperatuur.

De temperatuur liep langzaam maar zeker op en dat was dan ook een grote tegenstander aan het worden. In de voorgaande weken was het erg koud, dus trainen in warmte hebben we niet kunnen doen.

De Finish.

Terwijl de laatste lopers onderweg waren naar de finish, reden de andere lopers met bussen terug naar het centruim, om zo snel als mogelijk te verzamelen bij het Maritiem Museum.

Onze traditie van het gezamelijk finishen, wilden we ook dit jaar weer doen en nadat iedereen verzameld was, gingen we achter onze laatste lopers en het spandoek over de finish.

Daar werden we welkom geheten door onze trainer en de burgemeester, die onze jongste loopster Alannah, 15 jaar, de hand schudde.

Napraten.

Na de finish verzamelden we weer bij Stichting Mee en onder het genot van een hapje en drankje, kwamen de verhalen naar boven. De warmte, de drukte, de sfeer, alles passeerde de revue.

Tussendoor kwam nog een grote verrassing: een cheque van € 2.665,= plus nog € 355,=, dus in totaal € 3.020,= bij elkaar gelopen door de medewerkers van het Oogziekenhuis en het Rotterdams Oogheelkundig Instituut. Hierover kun je meer informatie vinden op: Eye Care Loop.

Moe, maar voldaan werd het uiteindelijk tijd om naar huis te gaan, waar we uiteraard nog lang hebben zitten nagenieten.

Namens de lopers van Running Blind, bedanken we Stichting MEE en de Pamijer, voor het mede mogelijk maken van deze dag.

Uiteraard ook dank voor Bruno die als fietsende fotograaf de mooie plaatjes heeft geschoten.

Video’s

Estafette teams wachten bij Scheepvaartmuseum op laatste lopers Theepan en Alannah

Alannah, Ann en Henny onderweg op 2:00 minuten en finish van alle teams op Coolsingel op 3:20 minuten

Naar boven