Je bent hier:

Ronald Giphart vaart blind door de Utrechtse grachten

Meer dan 100 acties voor Blind voor 1 dag. Running Blind doet ook mee als team.

{filename}
Ronald Giphart met simulatiebril

Op donderdag 21 juni geven Oogfonds-ambassadeur Ronald Giphart en directeur Edith Mulder het startschot van Blind voor 1 dag. Zij trappen deze actie af door blind een kanotocht te maken door de Utrechtse grachten. Samen met honderden actievoerders door het hele land vragen zij begrip voor de obstakels die slechtzienden en blinden iedere dag overwinnen, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor oogonderzoek. Naast particulieren komen diverse gemeentes, zorginstellingen, scholen en bedrijven als Microsoft Nederland, Rabobank en Specsavers in actie. Op deze actiesite heeft Running Blind ook een teampagina waar u kunt doneren.

Op www.blindvoor1dag.nl zijn meer dan 100 particuliere acties en 30 teams aangemeld. Alle deelnemers gaan een persoonlijke uitdaging aan terwijl ze een simulatiebril dragen waarmee wordt ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Samen wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek en begrip gecreëerd voor mensen met een visuele beperking. Running Blind zet de brillen in om zienden te laten ervaren hoe het is om blind te hardlopen. Mensen kunnen ook ervaren hoe het is om als buddy met een blinde of slechtziende loper mee te lopen.

Ook thuisblijvers kunnen een steentje bijdragen. Zo verloot kunstenares Andrea Bardoul, die zelf aan een progressieve oogziekte leidt, een bijzonder kunstwerk onder haar donateurs. Inmiddels heeft ze al bijna 1500 euro opgehaald met haar werk dat niet alleen prettig is voor het oog, maar ook voor de handen. “Ik werk veel met verdikkingen, dit betekent dat je kunt voelen wat ik maak. Iedereen moet kunnen genieten van kunst”, aldus de kunstenares.

Naar boven