Je bent hier:

Rijnmonders in actie voor HandicapNL

Tijdens Triathlon Veenendaal op 25 augustus doen sporters met en zonder beperking mee aan een speciale sponsorserie voor HandicapNL. Diane den Breejen, Nicoletta Roggen en Rick Brouwer, afkomstig uit Rijnmond en atleten van Running Blind en Triathlon
Vereniging Rijnmond. Zij doen met een buddy een deel van de Triathlon.

{filename}
Het team van Running Blind

Behoorlijk afhankelijk

“Zelf ben ik zowel slechthorend als slechtziend, dus meedoen aan een triathlonis een behoorlijke onderneming. Maar telkens weer is het zo gaaf om te doen”, aldus Rick Brouwer. “Het vinden van een goede buddy is niet altijd even makkelijk”, zegt Nicoletta Roggen. “Maar uiteindelijk is het toch altijd weer enorm genieten. Sporten verbroederd nou eenmaal, dus we hebben altijd enorm veel lol met onze buddy. Dat maakt het de ideale combinatie van sportief bezig zijn en tegelijkertijd een gezellige tijd hebben.”

Handbiken in plaats van fietsen

De Sponsor Team Triathlon serie is een samenwerking tussen Triathlon Veenendaal en HandicapNL. Hieraan doen 24 teams mee die stuk voor stuk geld inzamelen voor het goede doel. De kwart-triathlon is toegankelijk voor mensen met en zonder beperking. Zo doen er verschillende gemengde teams mee, waar bijvoorbeeld iemand met een handicap handbiket in plaats van fietst. Op deze manier draagt het evenement bij aan de inclusie van mensen met een handicap, want sporten is voor iedereen erg belangrijk.

Rolstoelvaardigheidstraining van K-J Projects

Met de opbrengst van de Sponsor Team Triathlon, worden de rolstoelvaardigheidstrainingen van K-J Projects gefinancierd. K-J Projects is een organisatie van Paralympier Kees-Jan van der Klooster die zich inzet om actieve rolstoelgebruikers, zekerder door het leven te laten gaan. Hoewel basisvaardigheden in het revalidatiecentrum worden geleerd, stuiten rolstoelgebruikers in het dagelijks leven op veel obstakels. De training geeft een enorme boost in vaardigheid en zelfvertrouwen. Het blijkt een investering voor het leven. Wil je hieraan bijdragen, dan kan dat via de actiepagina: https://evenementen.voorhandicap.nl.

Naar boven