Je bent hier:

Regiogroep Running Blind Den Haag samen met Haag Atletiek

 1  

Hiermee is de regiogroep Running Blind Haag Atletiek een onderdeel van de grootste sportvereniging van Den Haag geworden. De wethouder benadrukte in haar toespraak het belang van aangepast sporten en namens de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten benadrukte Hans Willink deze gedachte eveneens.

{filename}
Netty Dorrestein, voorzitter stichting Running Blind en de Haagse wethouder Kavita Parbhudayal bij de overhandiging van het NN Running Blindloopshirt. Foto van Richard Mulder

In het bijzijn van de Haagse wethouder voor Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal, bestuursleden van Haag Atletiek en van de Stichting Running Blind, de voorzitter van het NOC-NSF Anneke van Zanen, en sporters en genodigden is zaterdag 29 augustus 2020 de samenwerkingsovereenkomst tussen Haag Atletiek en Stichting Running Blind getekend.

Hiermee is de regiogroep Running Blind Haag Atletiek een onderdeel van de grootste sportvereniging van Den Haag geworden. De wethouder benadrukte in haar toespraak het belang van aangepast sporten en namens de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten benadrukte Hans Willink deze gedachte eveneens. Als aandenken nam de wethouder graag een loopshirt in ontvangst van Running Blind. Door een perfecte organisatie was er in de kantine van Haag de juiste balans waarbij de actuele maatregels enerzijds voor iedereen duidelijk waren maar er toch ook sprake was van een gezellig en informeel samenzijn.

De Stichting Running Blind stimuleert en faciliteert hardlopen voor mensen met een visuele beperking. Dit via een netwerk van lokale atletiekverenigingen die binnen hun organisatie een regiogroep van Running Blind willen onderbrengen. De ondertekening van de samenwerking die al een aantal jaren bestaat dankzij de inspanningen van Henri en Rita van Geffen, was tevens de start voor de volgende fase van samenwerking tussen de twee partijen: Haag Atletiek levert de faciliteiten, de mensen, en vooral de positieve spirit. Stichting Running Blind werkt aan landelijke sponsoring voor evenementen, kennisontwikkeling en kennisoverdracht, innovaties ten behoeve van alle regiogroepen. Zo werken we samen verder aan uitbreiding.

Het begon in 2007 met twee lopers die heel slechtziend/blind werden, nu zijn het er meer dan 150, en in de komende jaren gaan wij samen met onze hoofdsponsor NN (supporter van ALLE hardlopers) werken aan die andere groep: Mensen die blind zijn of slechtziend die hardloper gaan worden, maar nu nog thuis zitten. En daarbij vergeten we ook de recreatieve wandelaars en Nordic Walkers niet.

Kijk voor meer informatie over Running Blind en NN op: https://www.nn.nl/Gezondheid/Hardlopen/Running-Blind.htm

Naar boven