Je bent hier:

Première korte film tijdens ZieZo

 21    1

Tijdens de 20ste ZieZo-beurs heeft op vrijdag 10 april de officiële première van de korte film "Running Blind" plaatsgevonden. Voorafgaand aan de vertoning van de korte film hield Bram Bakker een lezing over 'Running Therapie' en na afloop werd de samenwerking tussen Running Blind en het Oogfonds bekrachtigd.

{filename}
Edith Mulder, Oogfonds, viert samenwerking met Running Blind

In het verleden regelde het NOC*NSF standruimte voor gehandicaptensportorganisaties, maar helaas staat ook het NOC*NSF onder financiële druk en zagen zij er dit jaar van af. Gelukkig konden we met de organisatie, Ben de Wild Productions, tot een mooie financiële regeling komen, zodat ook Running Blind op de 20ste ZieZo-beurs aanwezig kon zijn.

Ook dit jaar was de donderdag weer redelijk rustig en was de aanloop op vrijdag en zaterdag aanzienlijk. Er zijn vele vele nieuwe contacten gelegd met (potentiële) lopers en buddy's, maar ook met organisaties die lokaal een bijdrage willen leveren aan het opzetten van een nieuw afdeling.

Korte film 'Running Blind'

Dit jaar was de ZieZo-beurs een bijzonder hoogtepunt voor Running Blind. Met de inzet van een grote groep mensen zijn in het najaar van 2014 op diverse lokaties audio en video-opnames gemaakt. Dit voorjaar heeft de cineast, Erik de Goederen van Blikvanger Produkties, het studiowerk afgerond en kon een select gezelschap in kleine kring reeds van het eindresultaat genieten. de korte film, gemaakt voor mensen met een visuele beperking het hardlopen laat beleven.

Op vrijdag 10 april was het grote moment, de officiële première van de korte film “Running Blind”. Het Oogfonds had de juiste omstandigheden gecreëerd: direct na een lezing van Bram Bakker over 'Running Therapie', werd de korte film 'Running Blind' aan het grote publiek vertoond. De opzet van cineast Erik de Goederen kon na afloop van de première als bijzonder geslaagd worden betiteld. De film werd echt ervaren als en 'hardloop-belevenis'.

Voor een nog diepere / meer intieme belevenis konden de liefhebbers op de Running Blind-stand met behulp van een hoofdletelefoon op, de intensiteit van de korte film verhogen.

Onderaan de pagina kan de korte film worden bewonderd. Een HD-versie met HQ audio-instellingen, kun je vinden onder deze link

Samenwerking Running Blind en het Oogfonds

Na de vertoning van de korte film vertelde John een en ander over de historie van Running Blind, waarna het woord was aan voorzitter Joan Titarsolej die de samenwerking met het Oogfonds bekendmaakte en onderstreepte met het overhandigen van een Running Blind shirt met Oogfonds-logo an direkteur Edith Mulder.

Video’s

Running Blind

Naar boven