Je bent hier:

NN Running Day levert mooie prestaties op voor Running Blindduo’s

 10    1

Een aantal duo's van verschillende Running Blindregio's hebben meegedaan aan de afstanden van NN Running Day op zondag 11 oktober 2020.
De duo's liepen met de (nieuwe)anderhalve-meter-stok op veilige afstand. In dit verslag korte impressie en veel foto's.

{filename}
Nicoletta en Marja onderweg in Hoek van Holland

​Nicoletta en Marja liepen de Rotterdamse Kwartmarathon in Hoek van Holland. Regen, maar ook mooie luchten. Joost en Sylvia liepen dezelfde afstand ( in een tijd van 1:03:46) in de regen door de polders bij Zoeterwoude. Joan en Ron liepen in het Kralingse Bos. Rob en Eric deden de halve marathon van Eindhoven, maar dan van Wijk aan Zee naar Bergen aan Zee over het strand in een tijd van 2:20:52. Roger en Jos liepen een route door natuurgebied het Twiske (filmpje), Carin en Annelies renden meer dan 10,5 km. door de polders van de Alblasserwaard. Johanny (zie verslag) en Leon liepen hun route in Brabant.

Hieronder het verslag van Monique en Irene die de kwart marathon hebben gelopen.

We kregen hulp van bovenaf, want 10 minuten voor onze startwave van 9 uur werd het droog. Op de app zong Lee Towers “You’ll never walk alone” terwijl wij naar het hek van PAC liepen, klaar voor de start. Het startschot klonk, en via de app en andere lopers werden we succes toegewenst. We volgden een mooie route door het Kralingse Bos, dat op dit tijdstip nog rustig was. Zo nu en dan hoorden we via de app een virtuele band of waar we nu (eveneens virtuele) op de route waren van het laatste deel van de marathon: de wijk Crooswijk waar het altijd een feestje is, de Kubuswoningen en de Coolsingel. Iedere kilometer kregen we een update van de afstand en onze tijd.

Het was een erg leuke manier om de loop te doen, en we hebben er beide volop van genoten. We hebben nu al zin in de marathon van Amsterdam die we over twee weken gaan lopen (ook virtueel).

Verslag van Johanny:
We hadden het niet mooier kunnen inplannen. We vertrokken rond 10.00 uur om aan het loophulpmiddel te wennen en om in te lopen. We hadden besloten om in wave 4
te starten. Ondanks dat het toch geen echte wedstrijd was, voelde ik toch een bepaalde spanning. Met het zonnetje hoog aan de hemel klonk om 10.30 uur ons startschot. En daar vertrokken we. Leon wist mij haarfijn langs alle obstakels en oneffenheden te navigeren. De app werkte perfect, iedere kilometer werd ons keurig verteld wat ons gemiddelde looptempo was en dat er er al weer 1 kilometer op hadden zitten. 750 meter voor de virtuele finish op de Coolsingel werden we aangemoedigd en bereikten we met een glimlach op ons gezicht de finish. Een mooie ervaring die dankzij mijn buddy Leon weer perfect is verlopen.


Amsterdam Marathon

Over twee weken is de virtuele TCS Amsterdam Marathon. Als er nog Running Blindlopers zij die ook mee willen lopen, dan kan je dat melden via schrijfin@runningblind.nl
Duo’s moeten wel met de anderhalve-meter-stok lopen en een filmpje maken.

Video’s

Jos en Roger lopen met de 1,5-meter stok door het Twiske

Naar boven