Je bent hier:

Nieuwe maatregelen hardlopen in coronatijd

In vervolg op onze laatste corona update van 15 september, zijn we nu helaas alweer toe aan een volgende update. Dat zal niemand zijn ontgaan. Running Blind volgt de Atletiekunie in de uitwerking van de maatregelen en die zijn 15 oktober als volgt:

{filename}
Joan en Ron testen het hulpmiddel uit bij PAC in Rotterdam

Voor de (atletiek)sport houden deze maatregelen in dat voor iedereen vanaf 18 jaar geldt:

· sporten mag alleen met inachtneming van 1,5 meter afstand

· individueel of in groepsverband met een maximum van 4 personen

· wedstrijden zijn niet toegestaan

· publiek is niet welkom bij trainingen

· sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten

· voor kinderen tot 18 jaar gelden geen extra beperkingen met betrekking tot de sportbeoefening

Het advies van Running Blind aan de regiogroepen is heel duidelijk om deze maatregelen op te volgen. Zoals de oproep van de premier aan
iedereen is: “zoek niet de grens op van wat mag”. Het virus maakt geen onderscheid tussen mensen en het enige middel dat tot nu toe gebleken effectief
is in bescherming tegen het virus is afstand houden en het aantal contacten beperken.

Dus met max. 4 personen en op 1,5 meter afstand. De boodschap is simpel en met de uitvoering hiervan wil Running Blind je ook helpen om toch samen met een buddy binnen de beperkingen te kunnen hardlopen.

Anderhalve-meter-loophulpmiddel

Om als slechtziende of blinde hardloper toch met een buddy te kunnen lopen binnen de regels die er zijn, heeft Running Blind afgelopen zomer dit hulpmiddel ontworpen en uitgebreid getest. Afgelopen week hebben een aantal duo’s meegedaan aan een echte wedstrijd: de NN Running Day. Er zijn met de stok (laatste prototype) kwart marathons en er is zelfs een halve marathon mee gelopen.

Er rouleren momenteel een aantal prototypes in een paar regiogroepen, graag feedback geven, negatief en positief, om tot een nog beter ontwerp te komen.

- In november verwacht Running Blind een grotere hoeveelheid te kunnen laten maken

- Deze stokken zijn eigendom van Running Blind en er wordt een kleine eigen bijdrage voor gebruik gevraagd, dus financiën hoeft geen beperking te zijn

- De regiogroepen zijn gevraagd om door te geven of een regiogroep een aantal exemplaren wil ontvangen

- Naam voor het hulpmiddel: wie verzint de beste naam voor dit hulpmiddel, dit wordt beloond met een cadeaubon van hardloopwinkel naar keuze: zie oproep in het Nieuws en op Facebook en Linked-in.

Stuur je reactie naar voorzitter@runningblind.nl

Naar boven