Je bent hier:

Nieuw bestuurslid Running Blind

Hallo, ik ben Jan Wapenaar (54). Sinds afgelopen week een nieuw gezicht in het bestuur van Running Blind.

De afgelopen 19 jaar heb ik vanuit mijn werk (Eerst Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam , later vanuit MEE Rotterdam Rijnmond) jaarlijks de bedrijfsestafette tijdens de Rotterdam Marathon georganiseerd. De eerste keer dat wij meededen was dat nog een gemengd gezelschap: een valide loper, een wheeler (rolstoelatleet), een blinde loper met een buddy en een loper met een verstandelijke beperking met een buddy. Die deelname was wel en niet een succes: De loper met de verstandelijke beperking moest tijdens de wedstrijd zijn deelname staken. Zijn buddy kwam alleen over de finish. De wheeler kon zijn tempo niet maken omdat hij anders lopers in de hielen zou rijden. Door deze deelname hebben we echter wel ruimte gekregen om het jaar daarna tot 2010 een marathon voor wheelers en handbikers te organiseren in Rotterdam. In 2009 zijn John Stoop en ik om de tafel gaan zitten voor een nieuwe uitdaging: om met een compleet estafetteteam van blinde en slechtziende lopers aan de Rotterdam Marathon mee te doen. Dat is met ondersteuning van de Marathonorganisatie en inzet van veel loopliefhebbers gelukt. Tot op heden lopen er elk jaar een of meerdere teams van Running Blind mee.

Dit keer kwam John naar mij toe met de vraag of ik hem in het bestuur van Running Blind wilde helpen met public relations. Zoals het bijhouden van de website, het maken van communicatieplannen en activiteiten. Ik was toe aan een nieuwe (vrijwilligers) uitdaging en heb ja gezegd.

Zelf loop ik afstanden tot 10 km. Ik fiets meer dan 6.000 km per jaar en skeeler het zomerseizoen bij de Maaslandse IJsvereniging (MIJV). In de winter maak ik ook graag tochtjes door de polder met mijn skikes (een soort langlaufen met stokken op een soort langere skeelers met luchtbandjes).

Ik werk bij MEE Rotterdam Rijnmond als stafmedewerker communicatie en ben daar verantwoordelijk voor o.a. website, intranet, publicaties, informatievoorziening en vormgeving. Een afwisselende baan die ik al jaren met veel plezier doe.

Ik woon in Vlaardingen met mijn echtgenote Frieda en onze jongste dochter Rosanne (16). Onze andere dochter Leontien (23) en zoon Martijn (26) wonen in Utrecht.

Ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren om de ambities van Running Blind waar te kunnen maken: Running Blind verovert Nederland. Ik voeg daar graag aan toe: (hard)lopen is vooral een overwinning op jezelf.

Foto Jan Wapenaar

Naar boven