Je bent hier:

Nationale Nederlanden helpt meer mensen hardlopen

 1  

NN Group en Fonds Gehandicaptensport gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken om hardlopen voor mensen met een visuele beperking te verbeteren. Om dit te realiseren wordt stichting Running Blind gesteund.

{filename}
Logo van Nationale Nederlanden

NN Group en Fonds Gehandicaptensport gaan vanaf 1 januari 2019 samenwerken om hardlopen voor mensen met een visuele beperking te verbeteren. Om dit te realiseren wordt Running Blind gesteund. Running Blind maakt het voor visueel beperkte hardlopers mogelijk te trainen en mee te doen aan hardloopwedstrijden.

De doelstelling van de samenwerking is mensen met een visuele beperking motiveren om hard te lopen en gezamenlijk op zoek te gaan naar meer ‘buddy’s’, die de
lopers begeleiden tijdens zowel de trainingen als wedstrijden.

Nike Boor, directeur bij Fonds Gehandicaptensport: ‘Voor de gehandicaptensport is NN een geweldige nieuwe partner. Samen gaan we de komende drie jaar de stichting Running Blind ondersteunen met als primaire doel om meer mensen met een visuele beperking aan het hardlopen te krijgen’.

Remco Barbier, Head of Branding van NN Group: ‘NN is supporter van alle hardlopers en daar sluit deze samenwerking met Fonds Gehandicaptensport perfect op aan. Op deze manier kunnen we hardlopen toegankelijk maken voor een bredere groep sporters’.

Lopers met een visuele beperking kunnen deelnemen aan alle hardloopevenementen die NN sponsort; de NN Marathon Rotterdam, de NN CPC Loop Den Haag, de NN
Zevenheuvelenloop en de NN Egmond Halve Marathon.

Running Blind wil komend jaar een project starten met buddy aan huis. Hierdoor moet het mogelijk worden om mensen met een visuele beperking te ondersteunen in hun eigen woonplaats als er in de omgeving geen atletiek- of loopgroep van Running Blind in de buurt zit. Het plan is om buddy’s te trainen zodat die op bezoek kunnen gaan bij de persoon met een visuele beperking die graag wil kennismaken met hardlopen. Deze handreiking kan meer mensen over de hardloopdrempel helpen springen.

Naar boven